Rețetă de musaca libaneză. Preparatul ideal pentru perioada postului
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 22.03.2022 la 09:37
Actualizat pe 22.03.2022 la 09:38
Postul Paștelui este suficient de lung încât să intri în pană de idei când vine vorba de un fel de mâncare diferit. Dacă te-ai săturat de rețetele clasice, musacaua libaneză vegetariană este următorul preparat pe care trebuie să-l încerci.
- Musaca libaneză vegetariană.
- Un preparat diferit pentru periaoada postului.
Dacă ai gătit deja toate preparatele de post tradiționale la care te puteai gândi, este momentul să apelezi la bucătăria internațională. Rețeta de musaca libaneză cu vinete este absolut delicioasă și foarte simplu de preaparat. Fără prea mult efort, o să ai un fel de mâncare diferit și savuros pentru întreaga familie.
Musaca libaneză de post - rețetă simplă
Musacaua libaneză de post este, de fapt, o musaca vegetariană cu vinete, iar rețeta de mai jos este una tradițională, năutul fiind nelipsit. Urmează pașii simpli și vei obține un preparat libanez autentic!
Ingrediente
- 3 vinete medii sau 2 vinete foarte mari
- ulei pentru prăjit – aproximativ 1 l pentru o tigaie sau oală mare
- 1 ceapă foarte mare – tăiată julienne
- 2 conserve năut
- 700 ml suc roșii
- 1 linguă rasă zahăr
- 1 linguriță boia afumată
- sare
- piper
- 2 linguri menta uscată
- optțional – 150-200 ml apă
Mod de preparare
Vinetele se curăță de coajă și se taie în jumătate. Dacă sunt foarte mari le tăiați în sferuri sau chiar în fâșii/cuburi. Se prăjesc uniform în baie de ulei, apoi se scos pe o farfurie cu un șervet de hârtie ce va absorbi o parte din surplusul de ulei.
Tocați ceapa julienne și o sotați în aceeași tigaie, dupa ce scurgeți uleiul, lăsând doar cât să acopere fundul tigăii. Când ceapa este călită, moale și sticloasă, adăugați usturoiul dat prin presa si mai căliți în jur de 30 secunde.
Se toarnă sucul de roșii, se adugă mirodeniile, sarea si piperul, apoi nautul. Se fierbe totul la foc foarte mic, cu capac, in jur de 5 minute, apoi se pun și vinetele. Se va lăsa pe foc, cu capacul pus, pentru alte 15 minute. Din când în când, amestecăm ca să nu se lipească. Dacă scade lichidul prea mult puteți adăuga 150-200 ml apă.
Citește și: Cum să faci o supă cremă de ceapă cu crutoane. Rețeta este de-a dreptul cuceritoare