Rețetă de pârjoale moldovenești. Un preparat delicios pentru întreaga familie
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 12.09.2022 la 16:28
Actualizat pe 12.09.2022 la 16:28
Dacă îți dorești un preparat delicios și ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de pârjoale moldovenești, cu care îți poți surprinde familia, dar și musafirii. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pe care, cu siguranță, le ai în casă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de pârjoale moldovenești
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Gospodinele gătesc de multe ori, chiftele sau pârjoale, mai ales că se pot servi și reci. Dacă vrei să le pregătești celor dragi o mâncare delicioasă, noi îți prezentăm rețeta de pârjoale moldovenești. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de pârjoale moldovenești
Ingrediente:
- sare
- piper
- marar
- patrunjel
- 200 grame carne tocata de vita
- 300 grame carne de porc
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 1 cartof crud
- 2 felii de paine alba, fara coaja
- lapte
- 2 oua
- 150 g cca pesmet pentru tavalit
- 3 linguri de faina pentru tavalit
Mod de preparare:
Punem feliile de pâine la înmuiat în alpte pentru 10 minute. Amestecăm ambele tipuri de carne tocată, usturoiul, ceapa, cartoful crud, ouăle, pătrunjelul, mărarul, pătrunjelul și pâinea bine stoarsă. Adăugăm piper, sare și punem folie de plastic peste vas și punem la frigider pentru o oră.
Într-o farfurie punem făina și pesmetul și le amestecăm . Cu mâinile ude formăm pârjoalele și le așezăm în farfurie. Tăvălim pârjoalele moldovenești pe ambele părți prin amestecul de pesmet. Punem ulei într-o tigaie și punem pârjoalele la prăjit, le întoarcem pe ambele părți. Poftă bună!
Citește și: Pastă de ardei iuți, la borcan. Rețeta perfectă pentru sezonul rece