Rețetă de pateu cu ciuperci. Preparatul delicios de consumat în timpul postului
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 13.12.2023 la 08:57
Actualizat pe 13.12.2023 la 08:57
Pateul este des consumat de toată lumea și are un gust delicios. În perioada de post, el se poate pregăti foarte simplu și ai nevoie de puține ingrediente.
- Rețetă de pateu cu ciuperci
- Preparatul ideal pentru post
Dacă nu știi ce să mai gătești în perioada de post, pateul este delicios și poate fi combinat cu mai multe ingrediente. Îl poți consuma pe pâine, atât simplu, cât și împreună cu alte legume, pentru un mic dejun delicios sau ca o simplă gustare.
Pastele tartinabile sunt foarte consumate și se pot găsi sub diverse forme. Dacă vrei să te asiguri că preparatul este sănătos și nu are niciun adaos neplăcut, îți poți prepara chiar tu. Ai nevoie de ciuperci, ele fiind ingredientul principal care oferă gustul inedit. Se mai adaugă ceapă, usturoi și câteva condimente, iar timpul de pregătire este redus.
Ingrediente
- 300 g ciuperci
- 1 ceapă tocată mărunt
- 2 căței de usturoi tocați
- 30 g nuci
- 50 g pesmet
- 30 ml ulei de măsline
- 1 praf de sare
- piper (după gust)
Mod de preparare
Pateul de ciuperci se prepară foarte simplu, în doar câteva minute. Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și usturoiul. Se gătesc la foc mic, pentru cinci minute, dau până când ceapa devine translucidă, fiind momentul în care trebuie să oprești aragazul, apoi se pun condimentele necesare, în funcție de preferințe.
Se adaugă ciupercile tăiate anterior în felii subțiri și se gătesc. Se iau de pe foc în momentul în care se rumenesc, semn că sunt gata.
Într-un blender se pun ciupercile împreună cu pesmetul, nucile și puțin ulei de măsline și se pasează. Este gata atunci când devine o pastă omogenă. La final se condimentează cu sare și piper, după gustul fiecăruia.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu scorțișoară și nuci. Un desert pentru sărbătorile de iarnă în familie