Rețetă de plăcintă cu brânză și roșii. Un preparat delicios și ușor de gătit
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 20.05.2023 la 18:43
Actualizat pe 20.05.2023 la 18:43
Dacă ești în pană de idei și nu mai știi ce să gătești, poți pregăti plăcinte cu brânză și roșii. Nu pierzi prea mult timp în bucătărie, sunt delicioase și cu siguranță îi vei impresiona pe cei dragi cu acest preparat.
- Rețetă de plăcintă cu brânză și roșii
- Un preparat delicios și ușor de gătit
Plăcintele se numără, cu siguranță, printre preparatele care îți amintesc de copilărie. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici nu vei pierde prea mult timp în bucătărie pentru a o găti. Plăcintele cu brânză și roșii pot fi servite atât calde, cât și reci, fie că o pregătești ca aperitiv sau ca gustare.
Rețetă de plăcintă cu brânză și roșii
Ingrediente:
- 400 g foi subțiri de plăcintă (cca. 14-16 foi)
- ulei pentru stropit foile
- 500 g brânză de vaci dulce
- 250 g brânzeturi sărate (telemea, caș, burduf etc)
- 150 g cașcaval afumat sau simplu
- 400 g smântână groasă acrișoară cu min. 20% grăsime
- 4 ouă
- sare, piper
- 2 legături de ceapă verde
- 3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe rase usturoi granulat
- verdeață tocată: pătrunjel, mărar
- 350 g roșii cherry tăiate în jumătăți
Mod de preparare:
Pentru început, se ia un bol în care se amestecă brânza împreună cu smântâna și ouăle. Mai apoi, se condimentează cu usturoi granulat, sare, piper negru, iar mai apoi se pune ceapa verde tocată, împreună cu pătrunjelul și mărarul.
După ce amestecul este omogen, este bine să te asigură că amestecul dintre brânză și verdețuri este suficient de sărat, asta dacă optezi pentru foi de aluat gata cumpărate din comerț. Mai apoi, se împart foile de plăcintă și se stropesc cu ulei înainte de a le pune în tavă. Următorul pas este să pui amestecul de brânză și verdeață peste foile de plăcintă.
Ulterior, se spun și roșiile cherry, iar mai apoi se lasă la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute la 170 de grade. Este indicat să urmărești cât este gata, iar în caz contrar să o mai lași la cuptor încă 15 minute la 160 de grade. După ce este gata, poate fi decorată cu verdețuri proaspete.
Citește și: Lasagna cu spanac și brânzeturi. Rețeta unui preparat gustos și plin de vitamine