Rețetă de tiramisu fără pișcoturi. Desertul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 27.09.2022 la 15:34
Actualizat pe 27.09.2022 la 15:34
Rețetă de tiramisu fără pișcoturi. Da, ați citit bine. E adevărat, nu e un preparat autentic, însă, așa cum fiecare rețetă a fost reinterpretată, nici acest desert nu a scăpat. Iată cum poți prepara ceva dulce, special și totodată diferit, o gustare cu care să îi cucerești pe cei dragi.
- Rețetă de tiramisu fără pișcoturi
- Desertul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Tiramisu este un desert celebru în bucătărie de mai bine de 60 de ani. Această prăjitură inventată de italieni este o adevărată delicatesă care a devenit, de-a lungul timpului, cei mai iubit și cel mai controversat desert. Inițial, acest preparat a fost numit bagatela toscana. Mulți spun că prăjitura a fost pregătită pentru prima dată cu ocazia unui important duce în Siena, un oraș din regiunea Toscanei. Venețienii spun că a fost creată pentru curtezane și că desertul avea proprietăți afrodisiace. Indiferent de locul în care a luat naștere, tiramisu a devenit extrem de apreciat în toată lumea.
Rețetă de tiramisu fără pișcoturi
Ingrediente blat:
- 100 de g de gălbenușuri
- 300 de g de zahăr pudră
- 225 g de albușuri de ou
- 90 de g cacao
- 30 g amidon de cartofi
Ingrediente cremă:
- 200 g mascarpone
- 100 g gălbenuș
- 70 g zahar
- 60 g albuș de ou
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu zahărul pudră. Este important atunci când bateţi albuşurile, să le faceţi mai întâi să crească, apoi să adăugaţi treptat zahărul pudră. Să nu îl adăugați niciodată de la început.
Separat, se bat gălbenuşurile împreună cu zahărul pudră. Apoi, se adaugă o parte din albuş în gălbenuşurile şi se amestecă repede. Apoi, se pune acest amestec în albuşurile bătute rămase, și se adaugă amidonul şi cacao.
Porniți cuptorul și setați-l la o temperatură de 220 de grade. Puneți compoziția în tavă, după care o băgați la cuptorul încins pentru 8 minute. Adăugăm zahăr granulat.
Faceți apoi crema de tiramisu, care se face cu mascarpone.
"Pentru a începe crema noastră, adăugăm albuşul în aparatul nostru. Batem gălbenuşurile cu mâna. Zahăr. Albuşul bătut este cremos. Acum adăugăm mascarpone în gălbenuşurile noastre bătute şi amestecăm aceste două produse. Adăugăm apoi jeleul, smântâna, şi la final albuşurile.", spune Chef Ernst.
"Pentru a monta acum acest tiramisu vom folosi o bază de tort şi un inel. Adăugăm un disc din baza noastră pe care am copt-o anterior şi îl înmuiăm uşor cu acest sirop de cafea. Adăugăm un strat de cremă de mascarpone. Punem al doilea pandişpan. Acest disc va fi înmuiat mult mai mult. Încă un strat de cremă de mascarpone. Şi ultimul disc de pandişpan. Şi din nou sirop de cafea. Îl terminăm cu ultimul strat de cremă de mascarpone. Îl putem lăsa la frigider timp de 3 ore. Şi îl pudrăm cu cacao"., adaugă el.
Citește și: Rețetă de tiramisu cu amaretti la pahar. Un desert delicios pentru zilele călduroase