Rețetă de vinete pane în crustă de susan. Gustarea ideală în perioada postului
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 01.04.2023 la 12:39
Actualizat pe 01.04.2023 la 12:39
Dacă te numeri printre cei care țin Postul Paștelui și ești în pană de idei în materie de gustări, rețeta de vinete pane poate fi alegerea ideală. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici nu petreci prea mult timp în bucătărie.
- Rețetă de vinete pane în crustă de susan
- Gustarea ideală în perioada postului
Dacă te-ai săturat de clasica salate de vinete și vrei să încerci ceva diferit, dar totuși să fie de post, vinetele pane pot fi una dintre variante, asta pentru că se prepară rapid și vei obține i gustare crocantă în câteva minute.
Rețetă de vinete pane în crustă de susan
Ingrediente:
- 600-700 g vinete proaspete
- 20 g semințe de in măcinate
- susan
- 200 g de făină albă
- 250 ml apă rece
- 1 praf de sare
- piper măcinat
- 200 g pesmet
- 1 lingură de oregano uscat
- 1 lingură de busuioc uscat
- 1 linguriță de boia
- 1 lingură de praf de usturoi
- 1 linguriță de mărar uscat
- Sare
- Piper
- Ulei
Mod de preparare:
Pentru început, se spală vinetele și se taie rondele cam de 1 cm, astfel încât să nu fie prea groase.
Se pune sare peste ele și se lasă pentru 30 de minute. Între timp, pregătește amestecul dintre făina albă și semințe. Se adăuga susanu, sarea, organu uscat, busuiocul, mărarul uscat și praful de ustorui.
După ce trece jumătatea de oră în care vinetele au fost lăsate să își scurgă apa, se șterg cu șervețele și se dau prin făină simplă, înainte să fie date prin amestecul din semințe și condimente.
Mai apoi, se dau și prin semințele de in, iar în final prin pesmet. Se lasă pe foc pentru câteva minute și se scot pe un șervețel, după ce s-au gătit.
Dacă vrei ca gustarea să aibă un plus de savoare, poți să faci un sos din roșii și usturoi. În tigaia în care au fost prăjite vinetele pane, se adaugă roșiile tocate și sare.
Se lasă pe foc pentru câteva minute, iar mai apoi, cu ajutorul unei furculițe, se pisează. Amestecul mai trebuie lăsat pe foc, iar mai apoi, după ce sosul are consistența dorită, se adaugă usturoi și oțet.
Citește și: Rețetă de chiftele de post cu vinete și ciuperci. Un preparat gustos și sănătos