Rețetă de zacuscă de dovlecei. Un preparat delicios pentru întreaga familie
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 06.08.2022 la 00:06
Actualizat pe 06.08.2022 la 00:06
Pentru că este sezonul dovleceilor și cu siguranță vrei să te delectezi cu cele mai delicioase preparate, noi îți prezentăm rețeta de zacuscă de dovlecei, care este ușor de realizat și pe placul familiei tale. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de zacuscă de dovlecei
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Este sezonul legumelor și este perioada perfectă pentru a le pregăti pentru iarnă. Dacă vrei să te delectezi cu un preparat delicios, noi îți prezentăm rețeta de zacuscă de dovlecei care este ușor de realizat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de zacuscă de dovlecei
Ingrediente:
- 1 kg de ceapă
- 1 kg ardei gras roșu sau gogoșari
- 2 kg dovlecei
- ½ kg morcov
- o căpățână de usturoi
- 200 ml de ulei
- sare, piper și foi de dafin
Mod de preparare:
Spălăm dovleceii, iar apoi îi curățăm de coajă și îi tăiem în felii subțiri sau rondele. Spălăm restul legumelor și le curățăm, iar apoi tăiem cubulețe mici toate legumele și le punem într-o tavă mare la cuptor, le stropim cu puțin ulei, iar mai apoi le punem la o temperatură mică de 100 °C pentru o oră și jumătate.
O jumătate din timp ținem legumele în cuptor acoperite cu folie de aluminiu după care înlăturăm folia și lăsăm legumele în cuptor. Când sunt gata le lăsăm să se răcească, iar ardeii îi curățăm de pieliță și toate legumelele punem în robotul de bucătărie pentru a se mărunți.
Într-un vas mare adăugăm uleiul și punem toate legumele tocate peste care punem bulionul, sare, piper, foile de dafin și lăsăm pe foc timp de 40 de minute amestecând mereu. Când zacusca este gata, o punem la fiert în borcane sterilizate și adăugăm capacele, iar mai apoi le punem la cuptor pentru 30 de minute la 100 °C. Borcanele se pot fierbe timp de 20 de minute într-o oală mare în care punem un prosop și umplem cu apă.
Citește și: Rețetă de castraveți murați fără zahăr. Cei mai buni pe care i-ai mâncat până acum