Rețeta simplă pentru cel mai pufos blat de pizza. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.05.2023 la 09:00
Actualizat pe 11.05.2023 la 09:00
Această rețetă ușoară de aluat de pizza poate fi făcută în aceeași zi, sau poate fi lăsată la dospit, peste noapte, la frigider. Oricum va ieși un blat pufos! Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească pentru a obține un preparat care îi va cuceri pe cei dragi!
- Rețeta simplă pentru cel mai pufos blat de pizza
- Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească
În Italia este atât de ușor să obțineți un aluat bun de pizza, nu-i așa?! Cei care locuiesc acolo obișnuiesc să meargă la brutăriile locale și să își cumpere un kilogram sau două de aluat pentru a-și face singuri pizza acasă. Dar ce te faci dacă nu locuiești în Italia?! Noi vă dezvăluim astăzi rețeta este cel mai bun și pufos blat de pizza. Îi poți face o crustă subțire sau groasă, în funcție de preferințe, iar apoi o puteți acoperi cu orice ingrediente proaspete doriți.
Rețeta simplă pentru cel mai pufos blat de pizza
Ingrediente:
- 160 ml apă caldă
- 2 linguriţe drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- 500 g făină
- 160 ml bere
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţa sare
Mod de preparare:
- pune apa caldă cu drojdia şi zahărul şi las-o deoparte pentru câteva minute, până se activează drojdia.
- amestecă făina cu sarea, apoi încorporează drojdia activată cu apă, berea şi uleiul de măsline.
- frământă pentru minim 10 minute la mână sau 7-8 minute la robotul de bucătărie.
- când aluatul este fin şi elastic, unge-l cu puţin ulei de măsline şi lasă-l la crescut pentru 2-3 ore într-un castron acoperit cu un prosop
- întinde jumătatea pe care o prepari cu degetele în tavă şi mai las-o la crescut 10-15 minute.
- pune sosul de roşii şi orice ingrediente proaspete dorești deasupra blatului pufos, apoi dă preparatul la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute sau până când blatul de pizza pufos se rumeneşte bine.
Citește și: Rețeta de pizza de post a Paulei Seling. Secretul preparatului vegan și a blatului fără gluten / VIDEO