Homepage » Beauty & Lifestyle » Rugăciuni de iertare și dezlegare de păcate. Rostește aceste rugăciuni când simti povara păcatelor

Rugăciuni de iertare și dezlegare de păcate. Rostește aceste rugăciuni când simti povara păcatelor

Publicat pe 01.10.2020 la 13:34 Actualizat pe 01.10.2020 la 13:34

Cu toții avem momente grele, când ne simțim împovărați de probleme și poate, ne întrebăm cu ce am greșit pentru a tot primi lovituri de la viață. Greșelile de altă dată se pot întoarce, neașteptat, împotriva noastră. Este foarte important să iertăm, să ne rugăm și să fim iertați, pentru a o putea lua de la capăt. Iată câteva rugăciuni, esențiale, care ne ajută să scăpăm de povara păcatelor.

Rugăciuni de iertare și dezlegare de păcate. Rostește aceste rugăciuni când simti povara păcatelor

Rugîciunile pe care să le rostim pentru iertarea păcatelor

arhivă

  • Rugăciunile care ne ajută să scăpăm de povara păcatelor.
  • Rostește aceste rugăciuni pentru a primi iertare și dezlegare de păcate!

Rugăciune de iertare de sine

Uneori avem momente în care nu ne mai suportăm pe noi înșine. Încetăm să ne iubim și ne facem rău atât nouă, cât și celor din jur, care țin la noi și ne sunt alături, indiferent de situație. Pentru asta, contează, în primul rând, ca noi să ne iertăm propria persoană. Iată rugăciunea, care ne va ajuta să o facem.

„Mă iert pentru tot ce mi-am greşit de acum şi de altă dată, cu gândul, cu manifestarea, cu vorba sau cu fapta, cu simţirea, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, cu voie sau fără de voie.

Mă iert pentru tot ce am greşit faţă de întreaga creaţie divină de acum şi de altădată, cu simţirea, cu gândul cu vorba sau cu fapta, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, cu voie sau fără de voie.

Rog Sfânta Treime să mă ajute să mă pot ierta pentru toată dizarmonia produsă în jurul meu cu voie sau fără de voie, cu simţirea, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, de acum şi de altă dată.Mă iert, mă accept asa cum sunt, în toata bucuria şi lumina creaţiei divine, mă iubesc cu toata inima şi cu întreaga mea fiinţă.

Rog sufletele tuturor celor direct si indirect implicați în situație să mă ierte pentru tot ce le-am greşit de acum şi de altă dată, cu gândul, cu vorba sau cu fapta, cu simţirea, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, cu voie sau fără de voie. ÎI rog pe toți și pe fiecare să mă dezlege, să mă elibereze si sa-mi elibereze sufletul în legile iubirii. Mulţumesc.

Iert sufletele tuturor celor direct și indirect implicați în situație pentru tot ce mi-au greşit de acum şi de altă dată, cu gândul, cu vorba sau cu fapta, cu simţirea, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, cu voie sau fără de voie și le daruiesc din tot sufletul, cu toată dragostea, toată iubirea mea, tot ce am mai bun și mai frumos în mine. Dezleg sufletele lor şi le eliberez cu toată dragostea.

Rog Sfânta Treime să ne ierte pentru tot ce am greșit față de întreaga Creație Divină și pentru toată dizarmonia produsă în jurul nostru cu voie sau fără de voie, cu simţirea, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, de acum şi de altă dată.”

Rugăciune pentru iertarea avortului

Avortul este considerat un mare păcat, însă multe femei, în societatea modernă, apelează la această procedură, din diferite motive. Multe nu sunt pregătite să devină mame din diferite motive: vârstă, situație materială, partener nepotrivit etc. Acest păcat poate fi iertat de Dumnezeu prin rostirea a mai multe rugăciuni. Aceasta este cea adresată Mântuitorului Iisus Hristos.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, Cel care din iubire pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire

Te-ai îmbrăcat în trup, Te-ai răstignit, Te-ai îngropat şi prin Crucea Ta ai înnoit firea noastră cea stricată, primeşte pocăinţa mea pentru toate păcatele mele!

Iartă-mă, Doamne, pentru că am omorât pruncii nenăscuţi, dăruiţi de Tine!

Am păcătuit Doamne la Cer şi înaintea Ta, cu cuvântul, cu fapta, cu sufletul, cu trupul şi cu cugetul minţii mele!

Am călcat rânduielile Tale, am omorât pruncii mei, copiii dăruiţi de Tine, Dumnezeul meu, nu am ascultat Poruncile Tale şi ammâniat Bunătatea Ta!

Fiindcă a Ta este zidirea, nu mă deznădăjduiesc pentru mântuirea mea şi la nemărginita Ta Milostivire îndrăznind, alerg şi mă rog Ţie Doamne!

Întru pocăinţă dă-mi inimă înfrântă şi primeşte-mă când mă rog şi dă-mi gând bun, dă-mi lacrimi şi umilinţă, Doamne, dă-mi Harul Tău, ca să pun început bun!

Iartă-mă Doamne pe mine ucigaşa de copii nenăscuţi! Miluieşte- mă, Dumnezeule, miluieşte-mă pe mine, cea căzută şi pomeneşte-mă pe mine, păcătoasa roaba Ta, întru Împărăţia Ta, dar mai ales Te rog ai grijă cum ştii Tu Doamne, de copiii mei avortaţi!

Iartă-mă Doamne, cu umilinţă şi cu pocăinţă mă rog!

Iartă-i Doamne şi pe copiii mei care, din cauza mea, nu au văzut lumina zilei, nu s-au bucurat de viaţa aceasta, atât de dragă mie!

Îţi mulţumesc Doamne Dumnezeule pentru toate darurile Tale sfinte ştiute şi neştiute!

Te slăvesc şi Te iubesc Dumnezeule Preasfânt, Multmilostiv şi Preaplin de Iubire!

Amin!”

Rugăciune pentru iertarea desfrânării

„Doamne, Dumnezeul meu, nu știu să mă rog Ție, nu știu să cer ajutorul Tău, dar mă rog îndură-Te de mine și vezi căderea mea.

Și precum părinții înțeleg cererile pruncilor lor, chiar de aceștia nu știu să le așeze în cuvinte, tot așa Te rog și pe Tine ascultă nu cuvintele buzelor, ci pe ale inimii mele.

Ridica-mă degrabă, Dumnezeule, ca să nu fiu înghițit de păcat. Ridica-mă degrabă, Dumnezeule, Cel ce ești Izvorul a tot binele și a toată virtutea.

Vino în întâmpinarea mea, Dumnezeule, precum tatăl în întâmpinarea fiului risipitor.

Eu sunt fiul cel risipitor, Doamne, și vreau să pun început bun mântuirii.

Ajuta-mă Tu, pentru rugăciunile Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu, ale îngerului meu păzitor și ale tuturor sfinților.

Amin.”

Cea mai puternică rugăciune de iertare

Iată și cea mai puternică rugăciune, pentru orice păcat pentru care vrem să fim iertați de Dumnezeu.

„Doamne, prea mult timp te-am scos din viața mea.

Știu că sunt mereu nemulțumită de mine, greșesc, sunt păcătoasă și nu mă pot salva singură.

Nu-mi voi mai muta privirea de la Tine, nu voi mai închide ușa sufletului, ci, prin credintă, primesc cu bucurie darul Tău de mântuire.

Sunt gata să accept și o altă perspectivă a lucrurilor și să îți mulțumesc pentru minunatul dar al vieții, de care încerc să mă bucur cât mai frumos și mai corect cu putință.

Te primesc cu bucurie și sinceritate în inima mea, Doamne, și Te rog să îmi luminezi calea în așa fel încât să primesc iertare și să învăț, la rândul meu, să iert. Pentru că, așa cum Tu ai spus, „îmbrăcați-vă cu dragoste, care ne leagă pe toți împreună într-o armonie perfectă” (Coloseni 3:14).

Ajută-mă să manifest dragostea necondiționată astăzi, chiar și celor care mă rănesc, să mă iert pentru toate nedreptățile pe care le-am îndreptat către mine și să iert nedreptățile celorlalți asupra mea.

Ajută-mă să eliberez răul și să încep să iubesc așa cum iubești tu.

Amin!”

Rugăciune de iertare si împăcare

Uneori, problemele noastre sunt legate de alte persoane. Am greșit cuiva drag și ne dorim, cu tot dinadinsul, ca acesta să ne ierte și să ne primeasă înapoi în viața sa. Bineînțeles, se poate, tot prin credință și rugăciune.

„Stăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, care ai stricat peretele din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește-i, Doamne, pe cei ce ne urăsc sau ne pizmuiesc, pe cei ce ne ocărăsc și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum și nici în cel ce va să fie.

Tu, Doamne Dumnezeul nostru, caută din înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt înboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din Harul Sfântului Tău Duh, coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire.

Așa, Doamne, înmulțește dragostea în inimile noastre și păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul dintre noi și ne ajută totdeauna să ne iubim unii pe alții și să facem numai bine, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești.

Amin.”

CITEȘTE ȘI: Rugăciuni puternice ale părintelui Arsenie Boca. Ce trebuie să spui ca să-ți meargă bine în toate

În articolul
Rugăciuni de iertare și dezlegare de păcate. Rostește aceste rugăciuni când simti povara păcatelor
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Luis Gabriel și Haziran, blocați în Dubai, din cauza ploilor puternice. Au încercat de trei ori să se întoarcă în țară: „Zborurile se tot amână...”
Showbiz intern • la 19:59
Luis Gabriel și Haziran, blocați în Dubai, din cauza ploilor puternice. Au încercat de trei ori să se întoarcă în țară: „Zborurile se tot amână...”
  • Luis Gabriel și Haziran, blocați în Dubai, din cauza ploilor puternice
  • Au încercat de trei ori să se întoarcă în țară
Acces Direct. Cum se apără preotul Cătălin Barbu de acuzațiile aduse de soția sa. A fost suspendat de către BOR: „Sunt sigur că are pe cineva” / VIDEO
Emisiuni TV • la 19:42
Acces Direct. Cum se apără preotul Cătălin Barbu de acuzațiile aduse de soția sa. A fost suspendat de către BOR: „Sunt sigur că are pe cineva” / VIDEO
  • Cum se apără preotul Cătălin Barbu de acuzațiile aduse de soția sa
  • A fost suspendat de către BOR
Trei zodii feminine care au lipici la bani și succes în carieră la începutul lunii mai. Sunt protejate de Univers
Horoscop • la 19:23
Trei zodii feminine care au lipici la bani și succes în carieră la începutul lunii mai. Sunt protejate de Univers
  • Trei zodii feminine care au lipici la bani și succes în carieră la începutul lunii mai
  • Sunt protejate de Univers
Știrile Antena Stars. Artistă din România, la un pas de moarte, la nașterea fiului ei. Cum și-a dat seama că medicii i-au pus un diagnostic greșit
Emisiuni TV • la 18:43
Știrile Antena Stars. Artistă din România, la un pas de moarte, la nașterea fiului ei. Cum și-a dat seama că medicii i-au pus un diagnostic greșit
  • Artistă din România, la un pas de moarte, la nașterea fiului ei
  • Cum și-a dat seama că medicii i-au pus un diagnostic greșit
Mioara Roman ar fi împlinit 84 de ani! Ce mesaj a postat fiica sa, Oana Roman în memoria regretatei mame: ”Sper să sărbătorești în ceruri” / FOTO
Showbiz intern • la 18:02
Mioara Roman ar fi împlinit 84 de ani! Ce mesaj a postat fiica sa, Oana Roman în memoria regretatei mame: ”Sper să sărbătorești în ceruri” / FOTO
  • Mioara Roman ar fi împlinit 84 de ani!
  • Ce mesaj a postat fiica sa, Oana Roman în memoria regretatei mame
Știrile Antena Stars. Ploaie artificială sau schimbare climatică? Cum explică specialiștii cea mai abundentă ploaie din Dubai din ultimii 75 ani: „De obicei acolo...”
Emisiuni TV • la 17:58
Știrile Antena Stars. Ploaie artificială sau schimbare climatică? Cum explică specialiștii cea mai abundentă ploaie din Dubai din ultimii 75 ani: „De obicei acolo...”
  • Ploaie artificială sau schimbare climatică?
  • Cum explică specialiștii cea mai abundentă ploaie din Dubai din ultimii 75 ani
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
recomandare pe observatornews.ro
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
recomandare pe as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Horoscop 20 aprilie 2024. Leii întâlnesc dragostea adevărată, Fecioarele trebuie să lase luxul de o parte
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 20 aprilie 2024. Leii întâlnesc dragostea adevărată, Fecioarele trebuie să lase luxul de o parte
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
recomandare pe antena3.ro
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Horoscop 22-28 aprilie 2024 cu Mariana Cojocaru. Zodia care riscă cronicizarea unei afecțiuni de sănătate VIDEO EXCLUSIV
recomandare pe playtech.ro
Horoscop 22-28 aprilie 2024 cu Mariana Cojocaru. Zodia care riscă cronicizarea unei afecțiuni de sănătate VIDEO EXCLUSIV
Cum să elimini mirosurile urâte din pahare. Lichidul minune care le lasă ca noi
recomandare pe playtech.ro
Cum să elimini mirosurile urâte din pahare. Lichidul minune care le lasă ca noi
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
recomandare pe redactia.ro
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
recomandare pe Ciao.ro
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Se schimbă complet harta economică a României!
recomandare pe dailybusiness.ro
Se schimbă complet harta economică a României!
Se reduce vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru acești români!
recomandare pe dailybusiness.ro
Se reduce vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru acești români!
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
recomandare pe Jurnalul.ro
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close