Secretele celui mai bun și pufos piure de cartofi. Numai adevăratele gospodine îl știu
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 22.03.2022 la 14:46
Actualizat pe 22.03.2022 la 15:00
E extrem de simplu să gătești un piure de cartofi. Pașii sunt rapizi, iar preparatul este gata într-un timp record, însă parcă nu îți iese mereu așa cum te-ai gândit. Dai vina pe cartofi, pe oală sau poate pe orice altceva, însă te-ai gândit că există anumite secrete pentru a-ți ieși perfect?
- Secretele celui mai bun piure
- Toată lumea ar trebui să le știe
- Cum să îl prepari
Cel mai bun și pufor piure nu trebuie să apară doar în reviste sau în imaginile pe care le vedem pe Internet. Îl poți avea chiar la tine în bucătărie dacă urmezi următoarele secrete pe care le-am împărtășit cu tine.
Secretele celui mai bun și pufos piure
1. Tăiați-vă cartofii în bucăți de dimensiuni egale înainte de a-i găti. Dacă folosești niște bucăți mari și unele mici, vei ajunge cu unele prea fierte și altele sub gătite. Acest lucru nu vă oferă o textură bună pentru piure.
2. Pentru cel mai gustos piure de cartofi, pur și simplu nu poți pune prea puțin unt.
3. Aduceți la fierbere și gătiți aproximativ 15 minute sau până când se străpunge ușor cu o furculiță.
4. Adăugați multă sare la început – de exemplu, pentru 4 kg de cartofi se adaugă cam 2 lingurițe de sare în apă.
5. Măsurați 1/2 cană de unt și 1/4 de smântână integrală. Le puteți adăuga în piure împreună sau separat.
6. Niciodată să nu folosești lapte rece.
Piureul de cartofi este simplu de preparat, însă nu uita! Folosind aceste trucuri, îl poți face mult mai delicios.
Citește și: Rețeta de tort de post a Ioanei Ginghină. Desert raw vegan fără coacere / VIDEO