Știrile Antena Stars. Cât de sănătoasă este carnea viitorului, realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. Gustul este apropiat de cea naturală
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 20.05.2024 la 17:42
Actualizat pe 20.05.2024 la 17:42
În ultimii ani, s-a tot vorbit de carnea viitorului, realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. Nu doar ca textură seamănă izbitor, ci și la gust. Specialiștii spun că, deși este posibil ca în ani să devină tot mai populară, nu înseamnă neapărat că este și sănătoasă.
- Cât de sănătoasă este carnea viitorului, realizată cu ajutorul unei imprimante 3D
- Gustul este apropiat de cea naturală
În urmă cu câteva luni, țări din Europa precum Italia, Grecia sau Suedia au semnat un câte un contract cu o firmă producătoare de carnea viitorului. Specialiștii spun că, deși există mari șanse ca peste ani să devină populară, nu înseamnă că poate înlocui varianta clasică de carne.
Cât de sănătoasă este carnea viitorului
Doctorul Tudor Ciuhodaru spune că, în primul rând, carnea viitorului nu este accesibilă oamenilor de rând, așa că, probabil vor mai trece ani până când majoritatea românilor își vor permite să o cumpere.
Carnea din celule stem imită gustul și textura cărnii normale
Carnea din celule stem are gust și textură asemănătoare cu cea normală, iar specialiștii spun că nu este neapărat o variantă ideală, chiar dacă se spune că ar fi potrivită pentru că este mai slabă în colesterol. De fapt, potrivit explicațiilor doctorului Tudor Ciuhodaru, acea carne făcută din celule stem nu are mai puțin colesterol, ci conține anumite substanțe care, în timp, pot crea probleme.
Citește și: Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate