Tocăniță de hribi. Rețeta unui preparat de post foarte gustos
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 21.07.2022 la 22:19
Actualizat pe 21.07.2022 la 22:19
Tocănița de hribi este atât de bună încât și cei mai mari iubitori de carne vor uita că este vorba despre un preparat de post. Este atât de gustoasă încât nu are cum să nu devină un preparat recurent pe masa dumneavoastră, cel puțin în perioada postului. Rețeta este foarte simplă!
- Tocăniță de hribi
- O rețetă simplă pentru un preparat delicios
Preparată după o rețetă ușoară, tocănița de hribi îi va cuceri și pe cei mai pretențioși. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie, dar vrei să pui pe masă o mâncare gustoasă, acest fel de mâncare este cel pe care îl cauți și de care ai nevoie.
Rețetă de tocăniță de hribi
Vei avea nevoie de câteva ingrediente clasice și hribi proaspeți, iar tocănița va fi gata în mai puțin de o oră.
Ingrediente
500 g hribi
50 ml ulei
1 ceapă
2 căței usturoi
1 ardei capia
500 ml apă
1 lingură bulion
1 legătură mărar
sare, piper
Mod de preparare
Prima dată se încinge uleiul și se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul tocate mărunt sau după preferințe. Se călesc până când ceapa devine translucidă.
Ciupercile se curăță de pământ cu ajutorul unei perii. La bază se pot curăța cu un curățător de legume și apoi se pot tăia bucăți. Se adaugă în tigaie peste amestecul de ceapă, usturoi și ardei.
Amestecul se sotează preț de câteva minute, până se înmoaie și se amestecă aromele. Se completează cu apă și se adugă sare și piper. Se lasă să fiarbă până când scade zeama și sunt gata ciupercile.
Odată scăzut amestecul, se adaugă bulionul, se amestecă și se lasă din nou la fiert alte două minute.
Se ia de pe foc și după se poate adăuga și mărarul verde, tocat mărunt în prealabil. Tocănița de hribi merge foarte bine cu mămăliguță, fiind un preparat ideal pentru perioada postului.
Citește și: Rețetă de borș cu dovlecei. Un preparat ca la bunica acasă