Top cinci cei mai bogați oameni din lume! Averile lor au prosperat şi mai mult în anul 2023
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.12.2023 la 21:52
Actualizat pe 28.12.2023 la 21:52
Potrivit informațiilor, doar 12 oameni au pierdut bani în anul 2023, dintre cele mai bogate persoane din lume, în timp ce unii au reuşit să îşi crească averea chiar şi de şapte ori. Iată cum arată topul celor cinci cei mai bogați oameni din lume!
- Cine sunt cei mai bogați oameni din lume
- În 2023, averile lor au prosperat şi mai mult
Miliardarii joacă un rol enorm în modelarea economiei globale, a politicii și a filantropiei. Mulți sunt fondatori de giganți ai tehnologiei, cu o mare parte din averea lor încă investită în companiile pe care le-au început.
Top cinci cei mai bogați oameni din lume
În 2023, Elon Musk se află pe primul loc în topul celor mai bogați oameni de pe planetă. Magnatul și-a crescut averea cu aproape 98 de miliarde de dolari anul acesta, după ce acțiunile companiei Tesla s-au dublat.
Locul 2 este ocupat de Bernard Arnault, proprietarul Louis Vuitton și a altor companii de produse de lux. Averea lui a ajuns la 179 miliarde de dolari. Vânzarea de haine și poșete de lux nu a fost afectată de inflație și criza economică.
Jeff Bezos se poziționează pe locul 3 în topul bogaților lunii, după ce acţiunile Amazon au crescut cu 83%, ceea ce a alimentat o creştere de 71 de miliarde de dolari a averii lui, care a ajuns la 178 de miliarde.
Locul 4 este ocupat de Steve Ballmer, fondatorul Microsoft. Acţiunile Microsoft au crescut averea fostului CEO la 140 şi 130 de miliarde de dolari.
De asemenea, averea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg a crescut cu 184%, de la 45 de miliarde de dolari la 128 de miliarde de dolari, scrie antena3.ro.
Elon Musk a fondat PayPal și este, de asemenea, fondatorul Tesla Inc, SpaceX, The Boring Company și Neuralink
În calitate de co-fondator și CEO al Tesla, Elon Musk conduce întreaga proiectare a produselor, inginerie și producție globală a vehiculelor electrice, a produselor cu baterii și a produselor cu energie solară ale companiei. De la înființarea companiei în 2003, misiunea Tesla a fost să accelereze tranziția lumii către energie durabilă.
Primul produs Tesla, mașina sport Roadster, a debutat în 2008, urmată de sedanul Model S, care a fost introdus în 2012, și de SUV-ul Model X, care a fost lansat în 2015. În calitate de designer principal la SpaceX, magnatul supraveghează dezvoltarea rachetelor și a navelor spațiale pentru misiuni pe orbita Pământului și, în cele din urmă, pe alte planete.
În 2008, SpaceX Falcon 1 a fost prima rachetă cu combustibil lichid dezvoltată în mod privat care a ajuns pe orbită, iar SpaceX a făcut istorie în continuare în 2017, rezburând atât o rachetă Falcon 9, cât și o navă spațială Dragon pentru prima dată. Curând după, Falcon, scrie beinsure.com.