Trucul perfect pentru a frăgezi carnea de porc. Singurul ingredient din bucătărie care va face diferența
De Razvan Paltin.
Publicat pe 14.07.2022 la 12:44
Actualizat pe 14.07.2022 la 12:46
Carnea de porc poate fi gătită în mai multe feluri, însă se întâmplă ca uneori să ne lovim de o problemă, aceea a faptului că nu e suficient de fragedă. Îți prezentăm un truc care va face diferența în ceea ce o privește. E vorba despre un ingredient din bucătărie.
- Ce truc poți să folosești în bucătărie pentru a face carnea de porc fragedă
- De ce ai nevoie
Cui nu-i place o friptură fragedă de porc și foarte suculentă? Aceasta poate fi făcută atât la grătar, fie la cuptor sau la grill, însă nu avem nicio garanție că atunci când cumpărăm carne aceasta va fi și fragedă. Nu trebuie să vă mai faceți griji în privința acestui lucru, căci există un truc banal cu care vei putea să ai o friptură fragedă în doar câteva minute.
Iată trucul perfect pentru a avea o carne de porc fragedă
E nevoie de un ingredient care nu-ți lipsește din bucătărie, mai exact sarea, cea care înmoaie fibrele din carne și face ca friptura să ți se topească în gură și să devină foarte suculentă. În mod special e bine să folosiți sare grunjoasă, însă chiar și sarea fină își poate face treaba foarte ușor și vă va oferi o carne foarte bună.
Pentru a avea carnea fragedă trebuie să presărați sare din belșug pe toate părțile bucății de carne, cu cel puțin o oră înainte ca aceasta să fie gătită, după care o dați la frigider.
Cum îndepărtezi sarea de pe carne
Nu vă faceți însă griji că friptura va ieși extrem de sărată, căci excesul de sare va fi îndepărtat înainte de gătire, iar sarea nu va avea doar rolul de a da savoare preparatelor, ci și de a face carnea fragedă.
Pentru a îndepărta excesul de sare va trebui doar să clătiți carnea sub un jet de apă rece, apoi să o ștergeți cu un șervețel de hârtie.
Un alt truc pentru a obține carne fragedă o reprezintă marinarea. Folosiți zeamă de lămâie și condimente preferate, după care ungeți bine carnea cu amestecul și puneți carnea împreună cu marinada rămasă într-o pungă la frigider până câteva ore, iar rezultatul atunci când o să-i puneți pe grătar va fi incredibil.
Citește și: Trucul care te scapă definitiv de praful din casă. Această metodă este ieftină și eficientă