Un avion a aterizat de urgență, după ce 70 de pasageri s-au intoxicat. Simptomele au apărut în urma consumului de pui servit la bord
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 05.07.2024 la 09:13
Actualizat pe 05.07.2024 la 09:19
Pasagerii unui zbor cu destinația Amsterdam au avut parte de evenimente neplăcute. 70 de persoane s-au intoxicat după ce au consumat alimentele care le-au fost servite la bord. Căpitanul a decis să aterizeze, de urgență, în New York, iar o parte dintre ei au fost preluați pentru control medical.
- Un avion a aterizat de urgență, după ce 70 de pasageri s-au intoxicat
- Simptomele au apărut în urma consumului de pui servit la bord
Călătorii unui zbor au avut parte de o experiență neplăcută! După ce au mâncat, 70 de persoane au avut simptome de toxiinfecție alimentară iar pilotul a decis să aterizeze de urgență la New York.
70 de pasageri s-au intoxicat în timpul unui zbor
În timpul unui zbor pe ruta Detroit - Amsterdam, călătorii au avut parte de o experiență neplăcută. Avionul care aparținea companiei americane Delta Airlines. Pasagerii au prezentat simptome de infecție după ce au consumat alimentele servite de personal.
Unii dintre călători au observat urme de mucegai pe carnea pe pui pe care au primit-o. În urma celor întâmplate, căpitanul a decis să aterizeze pe pista unuia dintre aeroporturile din New York, astfel că s-a întors din drum.
Aproximativ 20 de persoane cu simptome grave, atât membri ai echipajului, cât și pasageri au fost preluați de medici pentru îngrijiri medicale, când au aterizat în New York. Nicio persoană nu a fost internată în spital.
Un reprezentant al companiei aeriene și-a cerut scuze din partea turiștilor pentru cele întâmplate. A cerut furnizorilor lor „să pună de o parte imediat produsul contaminat şi să lanseze o anchetă aprofundată cu privire la acest incident”. Astfel se va începe și o anchetă.
Persoane care s-au intoxicat au primit bonuri alimentare și cazare gratis la hotel drept compensație.
Cele mai sigure locuri dintr-un avion
Alegerea locului în avion poate influența percepția ta asupra siguranței. Deși toate locurile sunt construite să ofere un nivel înalt de siguranță, unele locuri sunt considerate mai sigure în cazul unui accident.
Locurile din spate: Studiile au arătat că locurile din spatele avionului au avut o rată de supraviețuire mai mare în anumite tipuri de accidente. Un studiu realizat de revista Time a concluzionat că locurile din spate ale avionului au o rată de supraviețuire cu 32% mai mare decât cele din față.
Locurile de lângă ieșirile de urgență: Aceste locuri oferă un avantaj evident în cazul unei evacuări rapide. Pasagerii care stau lângă ieșirile de urgență au acces mai rapid la ieșire în caz de urgență.
Locurile de pe culoar: În situații de evacuare, pasagerii de pe culoar au o mobilitate mai mare și pot ajunge mai repede la ieșirile de urgență.
Locurile de la mijlocul avionului: Unele studii sugerează că locurile din jurul aripilor avionului sunt mai sigure, deoarece structura avionului este mai robustă în această zonă.