Un psiholog francez atacă părinții moderni! Susține disciplinarea copiilor încă de la un an! Cum explică aceste sugestii
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 06.04.2023 la 23:37
Actualizat pe 06.04.2023 la 23:40
De curând, un psiholog francez a stârnit controverse, după ce a afirmat că bebelușii pot fi educați de la un an, dar nu cu ajutorul metodelor clasice, bazate pe empatie, ci din contră. Dacă până acum paretingul propunea metode blânde, Caroline Goldman are o cu totul altă părere.
- Un psiholog francez propune ca bebelușii să fie educați de la un an
- Caroline Goldman susține că metodele dure au rezultate asupra copiilor
Caroline Goldman este un psiholog extrem de popular în Franța, care propune metode dure pentru educarea copiilor începând cu un an.
Sfaturile ei au stârnit multe controverse, mai ales că părinții nu sunt de acord ca micuții să fie supuși unui tratament agresiv sau să i se vorbească pe un ton ridicat, așa cum susține că este bine Caroline Goldman.
Caroline Goldman susține că bebelușii pot fi educați de la un an, cu ajutorul unor metode dure
Psihologul francez are și un podcast și a devenit virală pe mai multe platforme pentru sfaturile de parenting. Caroline Goldman este, la rândul ei, mama a patru copii, și susține că a putut să îi educe cu ajutorul metodelor dure.
Mai exact, atunci când un copil face ceva greșit, nu îi este explicat frumos ceea ce nu este corect, ci pot fi folosite metode dure. Ba mai mult, încurajează aplicarea pedepselor și spune că, în acest fel, copiii nu vor mai face mofturi și vor asculta de părinți.
Caroline Goldman susține că nu este adepta aplicării unor pedepse corporale, ci, în opinia sa, este bine ca un copil să fie lăsat în camera lui, singur, pentru câteva minute, dacă nu ascultă de părinți.
Sfaturile psihologului au stârnit controverse
Pe de altă parte, Caroline Goldman spune că sfaturile sale nu au la bază anumite studii care arată că un bebeluș de un an an poate fi educat în această manieră. Francezii sunt de partea ei și spun că mulți dintre copii sunt prea răsfățați și nu știu cum să îi pedepsească.
Doar că, americanii privesc cu reticență sfaturile psihologului despre care spun că este o formă mult prea restrictivă.
Ba mai mult, specialiștii de peste Ocean spun că se pune prea multă presiune asupra copiilor și că pot crește cu anumite traume sau chiar să nu își poată exprima emoțiile
Citește și: Bebelușii plâng că să manipuleze - adevăr sau mit?