Vladimir Putin le ia mașinile și locuințele rușilor care au fugit din țară. Deciziile luate de liderul de la Kremlin
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 07.10.2022 la 16:36
Actualizat pe 07.10.2022 la 16:36
Vladimir Putin le ia mașinile și locuințele rușilor care au fugit din țară. Legalizarea sechestrului mașinilor rusești care au fost abandonate la graniță, atunci când proprietarii lor au fugit în străinătate, când s-a luat decizia mobilizării, a fost propusă de Duma de Stat. Ce se va întâmpla cu proprietățile celor care au decis să își lase "țara mamă" în urmă.
- Vladimir Putin le ia mașinile și locuințele rușilor care au fugit din țară
- Deciziile luate de liderul de la Kremlin
Rușii care atunci când s-a cerut mobilizarea au fugit din țară, vor avea de suferit. Duma de stat a cerut să fie legalizat sechestrul mașinilor care au fost abandonate la graniță de cei care au decis să plece în alte țări.
Vladimir Putin le ia mașinile și locuințele rușilor care au fugit din țară
Așadar, după ce mai mulți ruși au decis să plece din țară, temându-se de mobilizare, și și-au lăsat mașinile la graniță, acum, potrivit deputaților, este necesar să fie modificată urgent legislația. Se urmărește ca aceste schimbări să permită luarea de decizii cu privire la trecerea în proprietatea statului a vehiculelor care nu au fost revendicate de proprietarii lor mai mult de o lună după trecerea frontierei.
O astfel de inițiativă a apărut după ce, tot mai multe mașini au fost lăsate în apropierea punctului de trecere a frontierei Verhnîi Lars, la granița dintre Rusia și Georgia. Pentru că au părăsit țara destul de repede, imediat după anunțul începerii mobilizării parțiale, o mulțime de mașini au fost "uitate" acolo de proprietari. Între timp însă, vehiculele ar fi fost mutate deja pe terenul de sechestru.
Dmitri Şagin, un avocat al Colegiului Interregional din Moscova a declarat că: ”returnarea vehiculelor strămutate este posibilă, dar numai dacă proprietarii contactează departamentul corespunzător și plătesc amenda prevăzută de lege, munca unei remorcări și diurna pentru amplasarea autoturismului într-o parcare specială”.
Astfel, cei care vor să își recupreze mașina vor fi nevoiți să plătească 2.000 de ruble (aproximativ 35 de euro) – pentru încălcarea regulilor de parcare; pentru remorcare de la 3.000 de ruble (50 euro) și pentru depozitarea în lotul sechestru de la 500 de ruble pe zi (aproximativ 8,5 euro).
Deciziile luate de liderul de la Kremlin
Foarte mulți ruși vor avea probleme și cu locuințele. De când a început războiul, multe bănci străine refuză să transfere fonduri în Rusia, iar sistemele de plată Visa și Mastercard nu permit astfel de transferuri la nivel de sistem. „Dacă apartamentul este ipotecar și plățile împrumutului nu sunt efectuate, atunci banca poate pretinde o creanță asupra gajului” , a explicat Irina Kalinina, avocat, director partener la International Law Firm Legal World.
Citește și: Ce caută rușii pe internet după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială