Cătălin Scărlătescu, experiență horror la bordul unui vas. ”Mi-am pierdut părul, pe sistem nervos”
Publicat pe 23.08.2015 la 20:29 Actualizat pe 23.08.2015 la 20:56
Cătălin Scărlătescu este, pe lângă un chef recunoscut pentru valoarea lui, și unul dintre bărbații cu adevărat pasionați de ambarcațiuni. Iar dacă acum se plimbă mai mult cu diverse yacht-uri de lux, în tinerețe, Cătălin a avut o serie de experiențe mai mult decât îngrozitoare la bordul unor ambarcațiuni.
Cătălin Scărlătescu este, pe lângă un chef recunoscut pentru valoarea lui, și unul dintre bărbații cu adevărat pasionați de ambarcațiuni. Iar dacă acum se plimbă mai mult cu diverse yacht-uri de lux, în tinerețe, Cătălin a avut o serie de experiențe mai mult decât îngrozitoare la bordul unor ambarcațiuni.
Pasionat de bucătărie și de ambarcațiuni de lux, Cătălin Scărlătescu este unul dintre acei bărbați care știu foarte bine să le îmbine, iar rezultatul este, de obicei, de natură să dea pe spate orice femeie. Cu toate acestea, el este modest și, într-un interviu acordat emisiunii Star News de la Antena 1, a vorbit puțin despre acest lucru.
”În decursul vieţii mele, am mai avut şi eu... Ştii, am avut trei iubite toată viaţa mea: normal că le-am dus pe toate trei cu barca! Pardon, doar două! Una n-a mai apucat să o duc cu barca! Să nu cumva să aveţi impresia că eu sunt vreun cuceritor, vreun Don Juan! Băi, uitaţi-vă la mine! Dacă aşa arată vreun zmeu la fete...Nu, nu, nu! Greşit! Eu sunt un bucătar şi atât!”, spune, zâmbind, Cătălin.
Mai mult, el a povestit și cum a apărut pasiunea sa pentru bărci.
”La un moment dat, eram prin clasa întâi şi ne-am făcut noi o plută şi am făcut lacul Techirghiol! N-am mers foarte mult, n-am trecut lacul Techirghiol, dar ne-am plimbat puţin pe el! A fost foarte frumos! A fost prima experienţă pe mare! Pe urmă, cineva din familia mea a lucrat la "salvamari" şi tot timpul eram cu bărcile cu rame, noi pe apă... Până acum am vreo 10-11 oameni scoşi de la înec! Primul la 14 ani! La 14 ani am scos o băbuţă de la înec!”, mai povestește chef Scărlătescu. Și, atât de mult i-a plăcut marea încăt, la doar 24 de ani, Cătălin Scărlătescu se putea numi cu mândrie "chef stewart" pe vas - o meserie frumoasă, dar....cât se poate de primejdioasă.
”Hai să îţi spun ce mi s-a întâmplat mie în Marea Chinei de Sud! Din cauza faptului că ăştia n-au dus nava pe o traiectorie foarte interesantă, am intrat în Coada lui Nelson! Şi am început să avem mare de gradul 8, mare de gradul 9 (extrem de agitată, n.r.). Aveam valuri de 12 metri, de 16 metri! Greu, rău de tot! Asta însemna că barca începuse să ia traverse foarte interesante! Ea, la 45 de grade, nu e problemă dacă se înclină! La 46, îşi schimbă centrul de greutate! Eu m-am speriat foarte tare, în cele două zile în care nu am avut nici motor principal! Şi, în două nopţi, uitaţi-vă la mine, cât sunt de chel, eu mi-am pierdut părul, pe sistem nervos, în voiajul ăla! N-ai vrea să auzi nişte sunete dintr-alea, sinistre! Gândeşte-te, fieroaica aia, cum scârţâia! Sunete dintr-alea, din filmele de groază! Aşa a fost! A fost foarte crunt, a fost foarte, foarte ciudat, norocul nostru a fost că mecanicii noştri au reuşit să repare anomalia la motor, am ieşit din coada lui Nelson şi am reuşit să ajungem la Pusan!”, povestește (acum relaxat) Cătălin Scărlătescu.
Citește și:
De ce urăște chef Scărlătescu clătitele? Dezvăluiri uluitoare