Cum arată cel mai bun mic dejun fără gluten. Carmen Brumă a dezvăluit rețeta ei
Publicat pe 25.11.2015 la 10:35 Actualizat pe 25.11.2015 la 10:34
Intoleranța la gluten este o boală chinuitoare, care, după unele estimări pesimiste, afectează aproximativ un om din 100. Pentru cei atinşi de acestă maladie, pâinea este o adevărată otravă și le afectează întregul organism.
Intoleranța la gluten este o boală chinuitoare, care, după unele estimări pesimiste, afectează aproximativ un om din 100. Pentru cei atinşi de acestă maladie, pâinea este o adevărată otravă și le afectează întregul organism.
Multe persoane nu reușesc să tolereze componenta proteică din produsele pe bază de grâu, secară și orz, așa că trebuie să renunțe definitiv la orice produs care le conține.
Carmen Brumă propune un mic dejun sănătos pentru cei care au intoleranță la gluten. În plus, se poate consuma și în timpul postului. Iată de ce ai nevoie pentru a-l prepara:
„Lapte de cocos- 300 ml
Fulgi de hrișcă- 3 linguri
Fulgi de mei- 2-3 linguri
Semințe de cânepă- 2 lingurițe
Scorțișoară după gust
Miere sau sirop de arțar- opțional, 1-2 lingurițe
Afine – opțional . Eu le-am folosit pentru decor. Combinarea fructelor cu alte alimente nu e recomandată, dar contează toleranța digestivă individuală”, a scris Carmen pe blogul ei.
V.M
Citește și: