Chef Horia Manea vine cu o nouă idee de meniu complet. Cum să prepari cea mai delicioasă linte cu costiță afumată

De Patrisia Brătan.
Publicat pe 03.09.2025 la 18:24
Actualizat pe 03.09.2025 la 18:24
Chef Horia Manea propune o nouă idee de meniu complet, care conține starter, fel principal și desert. Bucătarul te învață cum să prepari cele mai gustoase linte cu costiță afumată.
- Chef Horia Manea te învață cum să gătești cele mai delicioase linte cu costiță afumată
- Meniul este format dintr-un starter, fel principal și desert
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de conopidă şi cartofi, un fel principal, linte cu costită afumată, şi un desert rustic cu mure Cobbler.
Salată de conopidă şi cartofi
1 conopidă
2 cartofi
1 ardei gras
1 ardei iute murat
1-2 castraveţi muraţi
125 g maioneză
1 ceapă roşie
1 legătură pătrunjel
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se amestecă ardeiul gras, ceapa roşie, conopida prăjită, castraveţii muraţi, pătrunjelul şi cartofii copţi. Se adaugă ulei de măsline, maioneză şi se condimentează cu sare, boia dulce şi piper.
Linte cu costiţă afumată
500 g linte
300 g costiţă afumată
1 ceapă
3 căţei usturoi
100 ml suc de roşii
50 g paste de tomate
2 foi de dafin
1 morcov
1 legătură pătrunjel
10 g boia afumată
Ulei de măsline
Sare
Piper
Costiţa afumată se prăjeşte în ulei de măsline. În uleiul rezultat, se călesc ceapa, usturoiul şi morcovul. Se codimentează cu boia afumată şi sare. Apoi, se adaugă lintea fiartă, pasta de roşii şi apa. Se adaugă foile de dafin. La final, se adaugă sucul de roşii, sare, piper şi boia afumată. Se presară pătrunnjel şi se adaugă costiţă afumată.
Desert rustic cu mure Cobbler
125 g făină
240 ml lapte
150 g zahăr tos
75 g unt
5 g extract de vanilie
6 g praf de copt
6 g amidon
350 g mure proaspete
60 g unt topit
Sare
Murele se amestecă împreună cu amidonul şi zahărul. Se pregăteşte aluatul, amestecând făina, un praf de sare, zahărul, praful de copt, untul. La final, se adaugă laptele. Într-o tavă cu unt topit, se amestecă murele şi aluatul pregătit anterior. Tava se inroduce la cuptor la 180 de grade, pentru 45 de minute. Se serveşte alături de îngheţată.
Citește și: Supă Minestrone după rețeta lui Chef Horia Manea. Cum să obții un preparat delicios