EXCLUSIV / Ileana Ciuculete a murit în Postul Paştelui! Ce se va întâmpla la parastas

sursa: Facebook

 Moartea Ilenei Ciuculete este încă un şoc pentru cei mai mulţi dintre oamenii care au apreciat-o de-a lungul vieţii. Aceasta va avea parte de o înmormântare specială, atât datorită persoanelor care au iubit-o şi apreciat-o, care-i vor fi alături, dar şi pentru că pomenirea este în Postul Paştelui.
Postul Paştelui a început încă pe 27 februarie, iar toţi cei care se sting in viaţă în această parioadă vor avea parte de un parastas care va avea ca bucate numai mâncare de post.
Într-un astfel de caz, la pomenire se vor oferi apa, fructe, mămăligă, legume, totul de post, inclusiv sucurile. Potrivit tradiţiei ortodoxe, dacă parastasul pică într-o zi de post, toate preparatele trebuie să fie de post. Prepararea colivei se va face cu alimente specifice. Unele voci spun că mâncarea trebuie să fie şi de dulce, întrucât mortului "nu-i plăcea mâncarea de post", scrie crestinortodox.ro.

Trupul neînsufleţit al cântăreţei a fost depus miercuri la Biserica Costeasca din Chitila, Strada Navigaţiei, numărul 54, sector 1. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, la Cimitirul Străuleşti.

Cântăreața Ileana Ciuculete avea 59 de ani, conform vârstei anunţată de ea, şi a murit marți, 14 martie, la spital, din cauza unei boli incurabile. Ulterior, după moartea artistei, s-a aflat că Ileana Ciuculete era nascută pe 20 septembrie 1952, nu 1957 cum a spus, ceea ce înseamnă că la data de 20 septembrie ar fi împlinit 65 de ani.

Încă din copilărie, Ileana Ciuculete a fost îndrumată să urmeze calea muzicii populare. Primii ani din viață i-au fost marcați de sărăcie, iar muzica a reușit să-i alunge tristețile. Cânta pe unde apuca și îi plăcea să asculte melodiile regretatei cântăreaţe Maria Lătăreţu, denumită "Privighetoarea Gorjului". Primii bani i-a câștigat din muzică, pe la 14 ani, la Filarmonica Oltenia a Craiovei și, odată cu trecerea anilor, a devenit una dintre cele mai apreciate artiste de muzică pupulară din România.

S.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro