Lovitură pentru Ionuţ Dolănescu! Artistul riscă să PIARDĂ drepturile de autor ale tatălui său

O nouă înfăţişare a avut loc miercuri în procesul dintre fraţii Dolănescu. Avocata lui Dragoş Dolănescu susţine că procesul va dura cel puţin până în primăvara anului viitor.


Ionuţ Dolănescu a fost nemulţumit de decizia instanţei, aşa că a făcut apel, sperând ca vila din Caimatei să fie evaluată la o sumă mult mai mică.

VIDEO / Ionuţ Dolănescu, primele declaraţii după confruntarea cu Dragoş Dolănescu! Ce a spus după ce a ieşit din sala de judecată

“Ionuţ a fost cel care a făcut apel, noi am fi renunţat, deşi Dragoş îşi doreşte şi el drepturile de autor. Ionuţ probabil a crezut că o să plătească o taxă de timbru de 9 lei, dar, pentru 900.000 de euro, instanţa l-a pus să plătească 4.000 de euro. Dacă taxa de timbru s-ar fi calculat pe legea nouă care se aplică acum, ar fi trebuit să plătească jumătate din 3%, adică vreo 13.000 de euro. Avem şi noi de plătit o taxă modică, aproximativ 800 de euro. Şi noi contestăm valoarea drepturilor de autor. Dacă până acum, în şapte ani, s-au strâns 50.000 de euro, ce expertiză este asta în care se zice că în 70 de ani se vor încasa doar 70.000 de euro din drepturile de autor? Oricât ar scădea valoarea drepturilor, tot nu ar fi posibil. Sfidează logica economică, matematică... Banii aceştia nu au fost încasaţi, ei rămân în depozit, şi când se va termina procesul, instanţa va decide cum vor fi împărţiţi”, a declarat, pentru „ring”, avocata lui Dragoş Dolănescu.

La aşa ceva nu te aşteptai! Reacţia neaşteptată a lui Dragoş după ce Ica Dolănescu l-a numit "frustrat"!

Elisabeta Codruţa Aron consideră că procesul se va încheia până în primăvara anului viitor. „S-a stabilit taxa de timbru, s-a dat termen în noiembrie, se stabilesc probele, se fac iar expertize, apoi obiecţiuni. Părerea mea e că în martie-aprilie se va închide acest proces. Va merge mult mai repede acum... Noi ne dorim şi drepturile de autor, depinde doar de judecător. El este cel care apreciază dacă i le va da sau nu. Clientul meu, Dragoş Dolănescu, este un sentimental şi şi-a dorit mult drepturile de autor. În final, a fost târât în acest apel. Ionuţ a făcut apelul a doua zi după ce s-a dat soluţia, nici nu citise exact motivarea judecătoarei”, a adăugat avocata lui Dragoş Dolănescu.

Chiar dacă cei doi spun că nu exclud o împăcare, miercuri, la tribunal, nici măcar nu s-au salutat. „Ionuţ şi Dragoş nici nu s-au văzut la tribunal. Noi am stat în faţă, că am venit mai devreme, iar Ionuţ, care a ajuns mai târziu, s-a aşezat în ultimul rând în sală, ca urmare, când s-a terminat, Ionuţ a ieşit primul şi până a ieşit şi Dragoş, fratele lui plecase. Chiar nu s-au văzut”, a mai spus Elisabeta Codruţa Aron.

După ce s-a terminat procesul, Ionuţ Dolănescu a declarat presei că fratele lui, Dragoş, este vinovat pentru această situaţie. “După cum se vede, suntem fraţi până la bani. Dacă eram fraţi cu adevărat, nu se ajungea la tribunal. Nu am crescut împreună, nu avem aceleaşi amintiri. Dacă ar fi dorit să facă parte din familie, nu eram aici. Eu îmi doresc această casă. Nu pot să cumpăr casa copilăriei mele de la Dragoş. Valoarea casei a fost supraevaluată în speranţa că se vor scoate de la mine nişte bani. Eu nu-mi doresc decât reexpertizarea casei şi stabilirea valorii reale”, a declarat Ionuţ Dolănescu.

Se războiesc de şase ani

Războiul dintre cei doi fraţi a început la scurt timp după moartea lui Ion Dolănescu, în 2009. Atunci, Dragoş a declarat public faptul că Ionuţ şi-a însuşit aproape 1.800.000 de euro, bani pe care tatăl lor îi ţinea...la saltea. Chiar în patul în care a murit. Supărarea a fost accentuată şi de faptul că Ionuţ ar fi încercat să cumpere tăcerea fratelui său cu 100.000 de euro. Intervievat telefonic la emisiunea “Acces direct”, de la Antena 1,  Dragoş afirma că el şi Ionuţ "nu se vor mai împăca niciodată". La finalul lunii aprilie, Judecătoria Sectorului 2 a decis împărţirea averii, decizia i-a nemulţumit însă pe cei doi fraţi.

A.B.

Foto: arhiva

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro