Anca Pandrea, gest emoționant de ziua lui Iurie Darie. Actorul ar fi împlinit 91 de ani

+3 click pentru
galerie

Anca Pandrea, gest emoționant de ziua lui Iurie Darie. Actorul ar fi împlinit 91 de ani © Arhivă

În câteva zile, Iurie Darie ar fi trebuit să împlinească 91 de ani. În memoria regretatului actor, Anca Pandrea, care cu care s-a iubit în ultimii săi ani de viață, organizează un eveniment special, dedicat operei și vieții marii ei iubiri.

Anca Pandrea a anunțat că, împreună cu mai mulți oameni și instituții, pe 14 martie va avea loc o expoziție dedicată lui Iurie Darie.

„Va fi o expoziţie aniversară de desene şi de lucrări realizate de Iura al meu. Se va numi «Lumea mea» şi este o poveste reală din viaţa artistului nostru drag”, a anunțat Anca Pandrea, pentru Click!

Evenimentul are loc cu ajutorul mai multor oameni, printre care George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, dar și cu ajutorul Galeriei „Arhiva de Arte” și Primăriei Municipiului București.

Nici acum nu a trecut peste moartea actorului

În urmă cu câteva luni, Anca Pandrea a organizat parastasul de șapte ani al lui Iurie Darie, pe care l-a considerat și încă îl consideră marea ei iubire. La televizor, mărturisea că se desparte cu greu de hainele lui Iurie Darie – Iura, așa cum îl alintă Anca – și că a reușuit să dea doar câteva.

„Te iubesc în toate felurile în care te-am iubit. Te iubesc în continuare ca bărbat, copil, amant, dragoste. Universul este al tău şi al meu şi vreau să nu mă fac urâtă să ajung să spui: «Dar cine-i matracuca asta? Eu nu am fost cu aşa ceva pe pământ»”, a scris Anca Pandrea, într-o scrisoare dedicată iubitului ei.

Iurie Darie a murit pe 9 noiembrie 2012, la vârsta de 83 de ani.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro