Cezar Ouatu a fost criticat pentru că s-a prezentat drept româno-italian, la „X Factor”: „Nu România mi-a plătit mie studiile”

+3 click pentru
galerie

Cezar Ouatu © Facebook

Cezar Ouatu a oferit un spectacol de zile mari, de pe scena „X Factor” din Marea Britanie. Artistul i-a ridicat în picioare pe membrii juriului, inclusiv pe durul Simon Cowell. Însă, chiar dacă a fost apreciat din punct de vedere artistic, Cezar Ouatu a primit critici pentru altceva: modul în care s-a prezentat.

Cezar Ouatu s-a prezentat drept româno-italian, explicând că s-a născut în România, dar a crescut în Italia. Acest lucru i-a adus un număr de reproșuri din partea celor care au considerat că îi este rușine de originile lui.

„Nu mi-a fost ruşine vreodată că sunt român. Asta o spun în gura mare. Dar eu nu m-am dus acolo să reprezint neapărat România, m-am dus să mă reprezint pe mine ca artist. (...) Trebuie să recunosc, şi aş fi ipocrit să nu spun chestia asta, că m-am născut în România, am avut copilăria mea în România, dar din punct de vedere artistic, şi mulţi români nu ştiu treaba asta, eu am început în Italia. Am şi cetăţenie italiană, dar nu asta e relevant, ci faptul că debutul, şcoala de canto şi tot ce a însemnat «cântăreţul Cezar Ouatu» au fost în Italia. (...) Nu neg faptul că sunt român, iar în momentul în care am spus că sunt italian-român nu cred că am greşit cu ceva, dar na, aşa suntem noi, românii, cârcotaşi. Dar probabil că ăsta este felul nostru de a fi”, a spus Cezar Ouatu, pentru Adevărul.

Mai mult, unii oameni l-au acuzat că totul ar fi fost o strategie, cauzată de faptul că românii nu sunt tocmai apreciați în Marea Britanie.

„Numai la partea asta socială nu-mi stătea mie gândul atunci, imaginaţi-vă doar stresul şi emoţiile de acolo. Nu am făcut-o din punct de vedere strategic, în niciun caz. La urma urmei, pe ei nici nu-i interesează de unde vii. Eu am dublă cetăţenie, nu mă dau italian, dar Italia mi-a dat foarte multe, pe meritul şi pe sacrificiile mele, dar Italia mi-a dat foare multe, ceea ce, şi nu mă feresc să o spun, poate că România nu mi-a dat. Şi nu România mi-a plătit mie studiile, dar eu sunt mândru că sunt român şi niciodată nu m-am plâns şi nu am reproşat că România nu m-a susţinut pe mine pe zona mea. Nu, nu m-am plâns, dar când văd românii că se bat cu pumnul în piept că, vezi Doamne, mă dau de altă naţionalitate, eu trebuie să spun adevărul. Eu trebuie să spun că sunt româno-italian, pentru că asta sunt. Din punct de vedere al carierei, mi-a dat foarte multe Italia, nu că România nu mi-ar fi dat, dar mi-a dat în 2013 cu apariţia mea la Eurovision. De atunci încolo, da, dar până la momentul ăla ce făceam? Muream de foame? Sunt mulţi români care îşi dau cu părerea gratuit”, a mai spus Cezar Ouatu.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro