Drama neștiută a lui Ion Iliescu. Fostul șef de stat a avut o copilărie greu de imaginat

Drama neștiută a lui Ion Iliescu. Fostul șef de stat a avut o copilărie greu de imaginat © arhiva

Ion Iliescu și-a sărbătorit ziua de naștere ieri, însă puțini sunt cei care cunosc detalii legate despre perioada copilăriei a fostului președinte al României. Bărbatul a fost părăsit de mamă pe când avea doar un an. 

Ion Iliescu a împlinit în urmă cu o zi vârsta de 30 de ani. Chiar dacă nu a mai fost de mult timp văzut în public, având în ultima vreme și mai multe probleme de sănătate, acesta ascunde o dramă ce i-a afectat foarte mult copilăria. 

Fostul președinte al României a avut de traversat o perioadă extrem de grea pe când era doar un copil. Mama sa l-a abandonat atunci când avea vârsta de doar un an. Femeie nu s-a mai interesat niciodată să știe care este soarta lui, iar tatăl a fost cel care s-a ocupat de el. 

După câtiva ani, tatăl fostului președinte s-a recăsătorit cu Maria, iar femeia a fost cea care s-a ocupat de creșterea sa, devenindu-i ca o mamă. 

„Adevărul este că împrejurările vieţii au făcut ca, la vârsta de un an, să fiu abandonat de propria-mi mamă, care nu s-a interesat niciodată de soarta mea. Nu i-am reproşat niciodată nimic, dar nici nu am băgat-o vreodată în seamă. Am convieţuit cu ţiganii, de care nu mă deosebeam deloc, în Olteniţa. Şi erau ţiganii muncitori, care o duceau cel mai greu, şi erau lăutarii, care erau aristocraţia ţigănească. Petreceam mult timp prin casele lor, mai ales că arătam cam la fel ca puradeii lor”, a povestit Ion Iliescu într-o scrisoare adresată jurnalistului Cornel Nistorescu, potrivit Adevărul. 

După mai mulți ani, tatăl lui Ion Iliescu a fost condamnat la închisoare unde a și murit, iar la vârsta de 0 ani a fost înfiat de mătușa lui care l-a susținut și l-a ajutat să studieze în Moscova. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro