Leo Iorga a murit în Sâmbăta Morților! Ce semnifică acest lucru

Leo Iorga a murit în Sâmbăta Morților! Ce semnifică acest lucru © Facebook, crestinortodox.ro

Este zi de doliu în România! Leo Iorga a murit la spital, după ce fusese internat în urmă cu mai bine de o săptămână. Cunoscutul cântăreț s-a stins din viață în ziua de Sâmbăta Morților.

Potrivit credincioșilor, oamenii care mor în ziua de Sâmbăta Morților ajung direct în rai, fiind o zi extrem de importantă. În ziua care se mai numește și Moșii de toamnă oamenii merg la biserică, acolo unde sunt pomeniți toți cei care s-au stins din viață. Așadar, conform celor spuse de credincioși, Leo Iorga va ajunge în rai. 

În ziua de Sâmbăta Morților, credincioșii spun o rugăciune pentru mântuirea celor care au plecat dintre noi: 

Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite. Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!

Leo Iorga a murit la 54 de ani

Leo Iorga a murit pe 2 noiembrie, la vârsta de 54 de ani. Cunoscutul artista s-a luptat cu o boală grea mai bine de opt ani. Astăzi, după câteva zile petrecute în spital, Leo Iorga a pierdut lupta. Toți cei care l-au cunoscut și l-au apreciat au transmis mesaje dureroase pe rețelele de socializare. 

Familia lui Leo Iorga a publicat pe paginile lor imagini de doliu, dar și mesaje, după ce marele artista s-a stins din viață. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro