Mihai Bendeac, confesiune cutremurătoare: „Când a aflat că este bolnav, m-a rugat să îl eutanasiez”

Mihai Bendeac, confesiune cutremurătoare: „Când a aflat că este bolnav, m-a rugat să îl eutanasiez” © Instagram

Suntem cu toții obișnuiți să îl vedem pe Mihai Bendeac cu zâmbetul pe buze și glumind, însă a trecut și el, ca tot omul, prin mai multe cumpene și drame. De exemplu, puțini sunt cei care știu de relația pe care a avut-o cu Dan Mihăescu, bun prieten cu Toma Caragiu, umorist, dar și un apropiat și mentor pentru juratul „iUmor”. 

Dan Mihăescu este ținut minte în calitate de orchestrator al celebrelor „Revelioane TVR”. Regizor, scenarist și umorist, s-a stins în ianuarie 2013, din cauza unei boli care răpune milioane de oameni în fiecare an: cancerul. Pierderea lui Mihăescu l-a marcat profund pe Mihai Bendeac, care a povestit cum regizorul i-a cerut la un moment chiar să îl eutanasieze.

Mihai Bendeac, despre drama lui Dan Mihăescu

Mihai Bendeac a povestit, într-o conversație avută cu comedianul Micutzu', despre lupta pe care Dan Mihăescu a purtat-o cu cumplita maladie. A explicat cum Mihăescu ajunsese în stadiu terminal, fiind internat într-un centru destinat tratării bolnavilor de cancer în situația lui. Spunea cum el obișnuia să stea la o masă, unde scria, în timp ce regizorul dormea.

Cea mai tulburătooare dezvăluire a venit atunci când a povestit despre subiectul eutanasierii, unul foarte important în România.

„Când a aflat că este bolnav, m-a rugat… să îl eutanasiez. Eu”, a povestit Mihai Bendeac.

„Dacă ești bolnav în fază terminală nu-ți mai face nimeni autopsie. I-am zis da. Lucram la scheciurile alea, dar aveam, în permanență somnifere de-astea de care iau eu și o seringă. M-am gândit că, atunci când o să-mi ceară, o să pisez 10 somnifere de-astea și că o să le amestec cu apă, le pun în seringă și îi dau”, a mai spus Mihai Bendeac.

Mihai Bendeac: „Nu ar fi aflat nimeni”

Starea de sănătate a lui Mihăescu s-a degradat rapid. Mihai Bendeac a mărturisit că nu s-a gândit că autoritățile ar fi putut să îl condamne dacă îi îndeplinea dorința lui Mihăescu, pentru că n-ar fi aflat nimeni.

„Și nu eram condamnat dacă îl eutanasiam, pentru că nu ar fi aflat nimeni. Niciodată. Și este cel mai mare regret al vieții mele că nu am făcut asta. Pentru că tot ceea ce am văzut apoi este ceva ce nu trebuie să se întâmple niciunei ființe umane”, a mai explicat juratul „iUmor”. 

Actorul a încheiat, cu regret: „Omul acela și-a dorit ceva, să nu sufere, să aibă o moarte demnă. Nu a fost posibil. A murit înainte de ziua mea… Mă raportez la Dan Mihăescu ca la cineva din familie…”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro