Rețetă de turtă dulce cu miere. Cel mai râvnit desert în perioada sărbătorilor de iarnă
Publicat pe 18.12.2021 la 16:13 Actualizat pe 18.12.2021 la 16:13
Sezonul sărbătorilor de iarnă a început, astfel că tot mai multe gospodine se gândesc deja ce preparate vor pune pe masa de Crăciun. Printre numeroase deserturi, pe listă se află și turta dulce cu miere, care este fără dar și poate cel mai râvnit deliciu în această perioadă. Iată cum se prepară în doar câțiva pași simpli!
- Rețetă de turtă dulce cu miere!
- Cum se prepară!
Turta dulce este unul dintre deserturile copilăriei, care se face din moși strămoși, astfel că nu există persiane care să nu fi mâncat vreodată. În ultima perioadă, sunt din ce în ce mai comercializate, însă știm cu toții că cea făcută în casă are un gust inconfundabil.
Rețeta de turtă dulce cu miere!
Ei bine, nu este una, ci foarte multe rețete de turtă dulce, care mai de care cu ingrediente speciale, însă de data aceasta vorbim despre desertul copilăriei, astfel că vă prezentăm cea mai simplă rețetă, cea pe care chiar bunicile o foloseau.
Cum se prepară turta dulce cu miere!
Prepararea turtei dulci poate fi o relaxare, nu e nici un stres cu aluatul, coptul merge foarte repede, iar partea cea mai frumoasă vine atunci când figurinele trebuie să fie decorate în sprirtul Crăciunului, moment în care toate familia poate da o mână de ajutor.
Ingrediente pentru turta dulce cu miere:
- 320 g făină
- 100 g unt
- 200 g miere
- 1 ou
- 1 linguriță rasă de bicarbonat
- un praf de sare
- 2 linguri rase condiment pentru turtă dulce (scorțișoară, cardamom, cuișoare, ghimbir pudra)
- 1 zahăr vanilat
Cum se prepară turta dulce cu miere:
Primul pas pentru a face turta dulce este să se pregătească ingredientele. Cu toate produsele necesare pe masă, se ia untul și se topește, iar apoi se amestecă cu mierea.
Într-un vas se pune făină, oul, condimentele și se toarnă și untul cu mierea. Se frământă cu mâna sau cu un aparat special de frământat până când sunteți sigure că aluatul s-a omogenizat.
Apoi, se ia aluatul pentru turtă dulce cu miere și se pune într-o folie transparență. Dacă doriți să coaceti în aceeași zi turtele lăsăți aluatul măcar o ora la frigder, altfel este recomandat să fie lăsat la rece peste noapte.
După ce se scoate aluatul din frigider, se lasă 30 de minute că să se încălzească la temperatura camerei. Apoi, se ia câte o parte din aluat și se întinde astfel incat sa aiba o grosime de 5-6 mm.
Cu numeroase forme specifice Crăciunului, precum un brad, omuleți, inimioare sau multe altele, se porționeaza turta și se așează pe o foaie de copt în tava.
În cuptorul preîncins, se lasă timp de 8-9 minute la 170 de grade Celsius. Se face la fel cu tot aluatul, iar apoi, cu diferite glazuri colorate sau decorațiuni se pot orna în sprirtul sărbătorilor de iarnă. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Cum se prepară prăjitura "Cât bați din palme". Rețeta celui mai simplu desert