Frigărui de pui cu portocale şi legume
Publicat pe 05.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 05.12.2017 la 10:11
Frigăruile de pui cu portocale şi lămâie sunt soluţia perfectă pentru o masă deliciosă şi totodată dietetică. Un preparat delicios şi sănătos ce se obţine foarte uşor.
Frigăruile de pui cu portocale şi lămâie sunt soluţia perfectă pentru o masă deliciosă şi totodată dietetică. Un preparat delicios şi sănătos ce se obţine foarte uşor.
- Încearcă şi: Piept de pui cu broccoli, orez şi brânză Cheddar
INGREDIENTE:
- 1/2 ceaşcă de suc de portocale;
- Două linguri sos de soia;
- O lingură de miere;
- Doi piepţi de pui;
- Două portocale;
- O ceapă roşie;
- Un ardei gras;
- Sare şi Piper;
- Pătrunjel proaspăt;
- Încearcă şi: Tocăniţă mexicană cu carne de curcan
- Încearcă şi: Piure de cartofi cu parmezan și verdețuri
Mod de preparare:
Într-un vas mare, se combină sucul de portocale, sosul de soia şi mierea, apoi se toarnă sosul obţinut într-o pungă ziptop (etanşă) împreună cu bucăţile de carne şi se lasă la marinat, în frigider, timp de 30 de minute.
Se preîncălzeşte grătarul de aragaz la o temperatură de 200 de grade. Se montează pe frigărui carnea de pui, ceapa, ardeiul şi portocala, alternând fiecare ingredient, apoi se aşează pe grătar. Se gătesc aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte până ce carnea de pui nu mai este roz La final se asezonează cu sare, pipşer, pătrunjel proaspăt şi suc proaspăt de portocale. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.