Tocăniţă mexicană cu carne de curcan
Publicat pe 28.11.2017 la 09:59 Actualizat pe 28.11.2017 la 10:18
Un preparat sănătos şi plin de arome. Tocănită mexicană cu carne de curcan, un preparat savuros ce te va cuceri de la prima degustare.
Un preparat sănătos şi plin de arome. Tocănită mexicană cu carne de curcan, un preparat savuros ce te va cuceri de la prima degustare.
- Încearcă şi: Piure de cartofi cu parmezan și verdețuri
INGREDIENTE:
- O lingură de ulei de măsline;
- Un kilogram de carne de curcan;
- O ceapă, tocată mărunt;
- O ceaşcă de seminţe de quinoa;
- Două cutii de roşii în bulion;
- 300 de grame de fasole neagră;
- O cană de boabe de porumb;
- Doi ardei, tocaţi mărunt;
- Două linguri de pudră de chili;
- O linguriţă de pudră de usturoi;
- O cană de brânză, tăiată mărunt;
- Pătrunjel proaspăt;
- Un avocado, tăiat în cuburi;
- Ceapă verde, tocată mărunt;
- 1/2 ceaşcă de smântână;
- Încearcă şi: Biscuiţi de casă cu cremă de brânză şi fructe
- Încearcă şi: Ardei umpluţi cu spanac şi seminţe de quinoa
Mod de preparare:
Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă curcanul şi ceapa şi se găteşte aproximativ cinci minute până ce carnea nu mai are culoarea roz. Apoi se adaugă seminţele de quinoa, fasolea, roşiile, porumbul, cubuleţele de ardei, pudra de chili, pudra de usturoi şi o ceaşcă de apă. Se introduce oala în cuptor și se gătește timp de aproximativ două ore la o temperatură de 170 de grade. După acest timp, se adaugă de brânză, în mod uniform, iar apoi se reintroduce în cuptor pentru aproximativ 10 minute până ce aceasta se topeşte complet. La final se asezonează cu ceapă verde, cubuleţe de avocado şi pătrunjel proaspăt. Se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.