REȚETA ZILEI - VINERI: Tortul la care îți va sta mintea toată ziua. Ciocolătosul păcătos în pielea goală, desertul ideal pentru weekend
Publicat pe 29.01.2016 la 12:00 Actualizat pe 29.01.2016 la 12:40
Prințesa Polonic își răsfață foarte des prietenii cu rețete sofisticate, dar care pot fi ușor preparate de toată lumea.
Prințesa Polonic își răsfață foarte des prietenii cu rețete sofisticate, dar care pot fi ușor preparate de toată lumea.
De data aceasta, ea le-a împărtășit prietenilor săi o rețetă la care te vei gândi toată ziua și pe care vei vrea să o încerci în weekend.
Ciocolătosul păcătos în pielea goală arată fabulos, iar atunci când îl vei pregăti vei avea o experiență unică.
E un tort cu 4 straturi diferite: primul e stratul crocant din biscuiți, al doilea e stratul pufos din ouă, ciocolată și rom, al treilea e stratul cremos din budincă de ciocolată, iar ultimul e stratul de frișcă.
Iată care sunt ingredientele pentru primul strat: 20 de biscuiți de cacao cu cremă și 50 de grame de unt.
Primul pas este pregătirea tăvii. E nevoie de o tavă rotundă cu fundul detașabil. Ungeți tava cu unt și decupați un cerc din hârtie pentru copt pe care să-l așezați pe fundul tăvii. Măcinați biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie. Măcinați biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Lăsați tava 15 minute la frigider și tot 15 minute în cuptorul încins la 150 de grade. Lăsați blatul crocant să se răcească și pregătiți ingredientele pentru cel de-al doilea strat.
Ingredientele blatului de ciocolată: 6 ouă, 180 de grame de ciocolată neagră, 90 de grame de unt, 100 de grame de zahăr brun, 50 de ml de rom, 1/4 linguriță de sare.
Topiți untul și ciocolata pe baie de aburi. Separați cele 6 ouă.
Bateți gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până obțineți o consistență cremoasă de culoare albă.
Adăugați ciocolata și untul topite și răcite la temperatura camerei, romul și sarea și amestecați bine.
Într-un alt bol bateți albușurile spumă cu restul de zahăr, apoi încorporați-le treptat, cu multă grijă în crema de ciocolată.
Turnați amestecul peste blatul crocant și băgați tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru 45 de minute. Așteptați să se răcească și apoi introduceți tava la frigider.
Acum e momentul să pregătiți ingredientele pentru cel de-al treilea strat.
Ingrediente budincă de ciocolată: 4 gălbenușuri, 100 de grame de ciocolată neagră. 40 de grame de amidon, 90 de grame de unt, 100 de grame de zahăr brun, 500 de ml de apă, 50 de grame de cacao și 1/4 linguriță de sare.
Amestecați zahărul cu amidonul, cacao și cele 4 gălbenușuri, apoi turnați laptele puțin câte puțin, amestecând continuu cu un tel. Puneți vasul pe foc moderat și amestecați până ajunge la punctul de fierbere. Fierbeți amestecul pentru 30 de secunde, apoi luați vasul de pe foc. Adăugați ciocolata, untul și amestecați bine până se topesc și se încorporează.
Puneți folie alimentară peste budinca de ciocolată, direct peste suprafața cremei, astfel încât să nu se formeze o crustă și lăsați-o la rece cam 2-3 ore.
După ce timpul s-a scurs e momentul să o amestecați și să o adăugați peste blatul deja copt. Întindeți-o bine cu ajutorul unei spatule, apoi introduceți Ciocolătosul la frigider pentru încă 30 de minute. Pregătiți al patrulea strat din 200 de ml smântână pentru frișcă și 2 linguri de zahăr. Puteți adăuga și semințele unui baton de vanilie.
Acum e momentul să adăugați și cel de-al patrulea strat.
Ciocolătosul poate fi păstrat 2-3 zile la frigider, iar a doua zi e momentul ideal pentru a fi savurat, spune Anca Lungu pe blogul său.
V.M
Citește și: