REŢETA ZILEI - MIERCURI: Mâncare de gutui cu pasăre
Publicat pe 05.11.2014 la 16:25 Actualizat pe 05.11.2014 la 16:39
Vă propunem pentru astăzi o reţetă gustoasă şi extrem de simplă, care imbină aroma dulce-acrişoară a gutuilor cu gustul delicios al fripturii de pui.
Vă propunem pentru astăzi o reţetă gustoasă şi extrem de simplă, care imbină aroma dulce-acrişoară a gutuilor cu gustul delicios al fripturii de pui.
Ingrediente:
4 gutui mari
1/2 kg ciocănele de pasăre
2 linguri de zahăr
1 pahar mic de vin
sare
1 linguriţă de făină
1 ceaşcă ulei
1 cub de condiment concentrat sau 1 linguriţă de condiment praf
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pasăre, o speli, o rumeneşti în ulei, o scoţi, o sărezi şi o laşi deoparte. Cureţi gutuile de sâmburi şi de mijlocul tare, le tai felii groase de 2 cm şi le prăjeşti în ulei. între timp, fierbi condimentul (concentrat) cu o cană de apă.
Într-o cratiţă mai mare aşezi un strat de gutui prăjite, pui carnea şi aşezi deasupra restul de felii de gutui, sărezi şi acoperi cu supa preparată. Când carnea s-a înmuiat, într-o altă tigaie topeşti zahărul, torni vinul, adaugi făina şi laşi să dea în câteva clocote.
Adaugi apoi sosul peste gutui. Mai laşi mâncarea să scadă puţin şi tragi cratiţa de pe foc.
Citeşte şi: