REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Prăjitură cu bulion şi cremă de rahat cu lămâie - furată din caietul bunicii

foto: lecturisiarome.ro

Prăjitura cu bulion şi cremă de rahat cu lămâie este absolut delicioasă! Uşor de preparat şi gustoasă este varianta ideală pentru mesele de weekend. Reţeta e furată direct din caietul bunicii!

Ingrediente pentru foi: 10 linguri suc de roşii, 10 linguri de ulei, 10 linguri de zahăr, 1 lingură de bicarbonat de amoniu, 800 g de făină, zeama şi coaja rasă de la o lămâie.

Ingrediente pentru cremă: 600 g de rahat, 250 g de unt, 2 lămâi întregi.

Mod de preparare foi: se pune bulionul şi se adaugă bicarbonatul de amoniu. Se amestecă bine ca aceasta să se dizolve, să se "stingă" de la aciditatea roşiilor. Apoi se adaugă zahărul, uleiul, zeama de lămâie şi coaja rasă şi se amestecă bine cu ajutorul mixerului până când se topeşte zahărul. Se încorporează făina şi se frământă aluatul până când devine compact şi uşor modelabil.

Aluatul obţinut se împarte în trei părţi egale, care se întind în trei foi cu ajutorul sucitorului. După ce aţi întins o foaie, o puneţi la copt timp de 12 minute, la 190 de grade. După ce aţi copt cele trei foi, puneţi-le la răcit.

Mod preparare cremă: se dă rahatul prin maşina de tocat carne, alternând câteva bucăţi de rahat cu câteva felii de lămâie, până terminăm de tocat toată cantitatea de rahat necesară pentru cremă. Apoi se adaugă untul frecat spumă si se amestecă cu mixerul până se omogenizează totul. Crema rezultată se împarte în două şi prima parte se întinde pe prima foaie, distribuind-o uniform. A doua parte se pune pe a doua foaie, care se acoperă cu cea de-a treia foaie. Se lasă la rece până a doua zi când poate fi tăiată.

Citește și:

A.E.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro