REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Prăjitură cu coacăze şi cremă de brânză
Publicat pe 27.02.2016 la 16:22 Actualizat pe 27.02.2016 la 16:36
E sâmbătă, e urât afară, deci ce poate fi mai potrivit de făcut decât o prăjitură delicioasă cu care să ne răsfăţăm familia şi prietenii. Prăjitura cu coacăze şi cremă de brânză e uşor de preparat, iar cei dragi vor fi înnebuniţi după ea.
E sâmbătă, e urât afară, deci ce poate fi mai potrivit de făcut decât o prăjitură delicioasă cu care să ne răsfăţăm familia şi prietenii. Prăjitura cu coacăze şi cremă de brânză e uşor de preparat, iar cei dragi vor fi înnebuniţi după ea.
Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 12 linguri de făină, 300 g de coacăze roşii
Ingrediente pentru cremă: 500 ml frişcă lichidă, 500 g brânză cremoasă, 100 g de zahăr pudră, esenţă de vanilie, 1 plic de gelatină
Ingrediente pentru decor: 100 g ciocolată amăruie.
Mod de preparare blat: se bat albuşurile spumă, până când aceasta se întăreşte bine. Apoi, se adaugă zahărul şi se mixează până se transformă într-o bezea tare şi lucioasă. Se adaugă apoi gălbenuşurile şi esenţa de vanilie şi se amestecă până ce se omogenizează întreaga compoziţie. Treptat se adaugă făina şi se amestecă cu grijă ca bezeaua să nu se lase. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se pune compoziţia în tavă şi se nivelează. Deasupra se adaugă coacăzele astfel încât să fie acoperită toată suprafaţa prăjiturii. Se pun la cuptor până când se rumenesc uşor pe margini, apoi se lasă la răcit.
Mod preparare decor: se bate frişca (rece de la frigider) până devine fermă. Se adaugă zahărul pudră şi se bate până devine tare. Se adaugă brânza cremoasă. Se pun granulele de gelatină într-un bol şi se acoperă cu apă rece, apoi se lasă la hidratat după care se pun la microunde pentru 30 de secunde şi se amestecă cu o linguriţă până ce se răceşte gelatina care are consistenţa unui sirop. După ce s-a răcit, se adaugă în cremă. Se întinde apoi crema de frişcă şi brânză peste blat, se nivelează. La final, se rade ciocolată amăruie pe deasupra, se dă la rece pentru 2-3 ore şi apoi se taie în bucăţi.
Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI - JOI: Dinţii negresei, prăjitura copilăriei noastre