REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Tartă cu pecan
Publicat pe 22.08.2015 la 15:20 Actualizat pe 23.08.2015 la 16:48
Celebrul bucătar Nicolai Tand vă prezintă astăzi o reţetă de tartă specială, potrivită pentru toate gusturile şi toate vârstele.
Celebrul bucătar Nicolai Tand vă prezintă astăzi o reţetă de tartă specială, potrivită pentru toate gusturile şi toate vârstele.
Un adevărat artist al artelor culinare, Nicolai se declară un mare fan al deserturilor şi recomandă de fiecare dată gustări dulci speciale.
"Am pregătit pentru voi o nouă tartă. De data aceasta, cu nuci pecan. Este dulce și crocantă, dar și cremoasă. Abia aștept să o încercați și să îmi spuneți cum a fost", a scris Nicolai pe blogul lui.
Foietaj:
Ingrediente
250g de făină;
100g de zahăr pudră;
130g de unt ;
4 ouă;
esență de vanilie;
3 linguri de apă.
Mod de preparare:
Pentru început, separăm gălbenușurile a trei ouă de albușuri. Vom folosi doar gălbenuşurile și le batem împreună cu un ou întreg.
Mai apoi, într-un bol, amestecăm făina și zahărul pudră, peste care adăugăm untul tăiat în bucățele. În continuare, adăugăm ouăle bătute și amestecăm până la omogenizare
Compoziție
Ingrediente
2 linguri iaurt 10% grasime;
2 linguri de sirop de arțar;
Un ou
3 linguri de gem de caise;
100 g de unt;
nuci pecan.
Aranjăm aluatul în tavă, peste hârtia de copt și îl lăsăm la cuptor timp de zece minute, la temperatura de 180 de grade.
După ce îl scoatem de la cuptor, adaugăm compoziția pe care tocmai am pregătit-o, iar pe deasupra vom presăra nucile pecan și zahărul pudră.
Tava va mai sta la cuptor încă o dată, timp de 20 de minute, iar mai apoi, tarta va fi gata pentru a fi servită.
Tips: Peste desert, putem adaugă iaurt ca să îl facem cremos.
Poftă bună!