REŢETA ZILEI - VINERI: Plăcintă cu brânză de oaie şi verdeaţă
Publicat pe 21.08.2015 la 16:30 Actualizat pe 21.08.2015 la 16:48
În zilele ploioase, cel mai bine este să stai în casă, să te relaxezi. O cană cu ceai fierbinte, o carte bună şi nu în ultimul rând, un preparat delicios, îţi vor face ziua mai frumoasă.
În zilele ploioase, cel mai bine este să stai în casă, să te relaxezi. O cană cu ceai fierbinte, o carte bună şi nu în ultimul rând, un preparat delicios, îţi vor face ziua mai frumoasă.
Bucătarul Nicolai Tand îţi propune o reţetă delicioasă, care este perfectă atunci când ai poftă de o gustare săţioasă, şi anume o plăcintă cu brânză de oaie. "Mare atenție! E atât de bună încât veți vrea să o gătiți iar și iar", a scris Nicolai Tand, pe blogul său.
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 500 g de făină
– un ou
– 100 ml lapte călduţ
– o linguriţă de zahăr
– 20 g de drojdie
– o linguriţă de sare
Pentru umplutură:
– 300 g de brănză de oi frământată, sărată
– o legătură de mărar
– două legături de ceapă verde
Mod de preparare:
Făina se pune într-un castron mare şi adânc şi se aranjează asemeni unui “vulcan”. Ȋn mijloc adăugăm drojdia, oul, zahărul şi puţină apă călduţă, apoi lăsăm 15-20 de minute să se umfle puţin drojdia. Pe margine, presărăm sarea. Amestecăm ingredientele şi turnăm treptat laptele călduţ. Se frământă bine, bine, aproximativ 20 de minute.
După lăsăm aluatul la căldură timp de o oră, o oră jumătate, până i se triplează volumul. Apoi, tăiem bucăţi, de dimensiunea unui ou şi le mai lăsăm şi pe ele la crescut încă 15-20 de minute. Apoi, cu sucitorul le întindem de aproximativ 15-20 de centrimetri. Ȋntre timp, noi am pregătit deja compoziţia, în care am amestecat brânza cu verdeţurile.
Întindem aluatul cu făcăleţul, de aproximativ 15-20 de centimetri. Pe jumătate punem compoziţie, apoi acoperim cu cealaltă, ca la pizza calzone, şi “izolăm” aluatul cu ajutorul unei furculiţe.
Se pun la prăjit în ulei încins până se rumenesc.
Poftă bună!
Foto: nicolaitand.ro
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MIERCURI - Mere coapte cu afine şi cremă de vanilie