REŢETA ZILEI - VINERI / Nu mai ştiţi ce să gătiţi de POST? Vă propunem un preparat UŞOR şi DELICIOS: chiftele cu ciuperci şi cartofi
Publicat pe 21.11.2014 la 16:37 Actualizat pe 21.11.2014 la 16:53
În post, gospodinele rămân uneori în pană de idei. Ei bine, noi vă venim în ajutor cu o propunere de preparat uşor de făcut şi foarte gustos.
În post, gospodinele rămân uneori în pană de idei. Ei bine, noi vă venim în ajutor cu o propunere de preparat uşor de făcut şi foarte gustos.
Vă propunem pentru astăzi o reţetă de chiftele uşor de făcut cu ciuperci şi cartofi. Atenţie, dacă vreţi să nu acumulaţi kilograme în plus, nu exageraţi cu numărul chiftelelor mâncate.
INGREDIENTE:
4 cartofi (mari) fierţi,
2 buc ceapă
280 gr ciuperci conservă
1 legătură pătrunjel
3 linguri faină
3 linguri pesmet
sare si piper după gust
ulei şi făină pentru prăjit
MOD DE PREPARARE
Într-un vas adăugăm cartofii fierţi, zdrobiţi, ciupercile tăiate mărunt, pătrunjelul tăiat mărunt, ceapa răzuită, pesmetul, făina, sarea şi piperul. Compoziţia se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă. Formăm chiftelele cu ajutorul făinei şi se prăjesc bine în ulei încins, pe ambele părţi. Chiftelele se scot pe hârtie absorbantă, apoi se aşează pe platou.
sursa: bucataria-romaneasca.ro
D.C.
foto simbol: bucataria-romaneasca.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Bomboane păianjen cu ciocolată! Ideale pentru noaptea de Halloween!