Supă cremă de legume cu brânză cheddar şi ardei iuţi
Publicat pe 23.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 24.01.2018 la 09:47
Un prânz delicios şi sănătos ce se prepară într-un timp foarte scurt. Supa crema de legume cu brânză cheddar şi ardei iuţi, o reţetă savuroasă ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
Un prânz delicios şi sănătos ce se prepară într-un timp foarte scurt. Supa crema de legume cu brânză cheddar şi ardei iuţi, o reţetă savuroasă ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
- Încearcă şi: Paste de dovlecei cu creveţi
INGREDIENTE:
- Două linguri de unt;
- O ceapă galbenă, tăiată mărunt;
- Doi morcovi, tocaţi mărunt;
- Doi ardei iuţi, tăiaţi mărunt;
- Doi căţei de usturoi, tocaţi mărunt;
- O linguriţă de sare;
- 1/8 linguriţă de piper;
- 1/4 cană de făină;
- O ceaşcă de lapte;
- Patru căni de supă de pui;
- Trei cartofi, tăiaţi în cuburi;
- 1 3/4 ceşti de brânză cheddar;
- Ceapă verde;
- Încearcă şi: Fettucine cu pui, roşii şi brânză feta
- Încearcă şi: Supă de creveţi cu tăiţei
Mod de preparare:
Într-o oală mare, la foc mediu, se topeşte unutul. Apoi se adaugă ceapa, morcovii şi ardeiul iute. Se călesc timp de aproximativ cinci minute până ce legumele se înmoaie. Apoi se adaugă usturoiul, sarea, piperul şi se presară deasupra făina. Se găteşte timp de aproximativ un minut. Se adaugă, treptat, laptele şi se lasă să fiarbă timp de aproximativ trei minute, amestecând constant. Se adaugă supa de pui şi cubuleţele de cartofi şi se lasă să fiarbă timp de aproximativ o oră, cu capacul pus.
- Încearcă şi: Muşchi de vită cu glazură de mure
După ce legumele s-au fiert, se transferă supa în bolul unui robot de bucătărie şi se mixează împreună cu brânza până ce compoziţia capătă consistenţă, iar aceasta se topeşte complet. Se pune supa cremă în boluri de servire. Se asezonează cu ceapă verde, felii de ardei iute şi brânză cheddar şi se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.