Muşchi de vită cu glazură de mure
Publicat pe 18.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 19.01.2018 la 08:33
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat inedit, această reţetă este soluţia perfectă. Muşchi de vită cu glazură de mure, o masă plină de arome ce te va cuceri de la prima degustare.
![Muşchi de vită cu glazură de mure](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2018%2F1%2F17%2F154927%2Fmuschi-de-vita-01.jpg&w=1200)
Muşchi de vită cu glazură de mure
https://www.gimmesomeoven.com
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat inedit, această reţetă este soluţia perfectă. Muşchi de vită cu glazură de mure, o masă plină de arome ce te va cuceri de la prima degustare.
- Încearcă şi: Piept de pui cu roşii cherry şi capere
INGREDIENTE:
- O bucată de muşchi de vită;
- Două linguri de ulei de rapiţă;
- O ceapă, tăiată mărunt;
- Patru căţei de usturoi, tocaţi mărunt;
- Două linguriţe de cimbru proaspăt;
- Trei frunze de dafin;
- O linguriţă de piper negru, boabe;
- Trei morcovi, tăiaţi în cuburi;
- Pentru sosul de mure-
- 1/2 ceaşcă de mure;
- Două linguri de muştar Dijon;
- Două linguri de zahăr brun;
- O lingură de sos de soia;
- 1/2 linguriţă de piper negru, măcinat;
- Încearcă şi: Stroganoff de vită
- Încearcă şi: Paste cu pui, sparanghel și ciuperci
Mod de preparare:
Într-un vas de fontă, la foc mediu, se încălzeşte uleiul de rapiţă. După ce uleiul a ajuns la o temperatură potrivită, se adaugă muşchiul de vită şi se găteşte timp de aproximativ două minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă ceapa, usturoiul, cimbrul, frunzele de dafin, piperul şi morcovul. Se umple tigaia cu apă până ce carnea de vită este complet acoperită şi se lasă să fiarbă. Se găteşte timp de aproximativ trei ore până ce carnea devine friabilă.
- Încearcă şi: Piept de pui cu căpşuni şi mozzarella
Între timp, se pregăteşte glazura de mure. Într-un cratiţă, se combină murele, muştarul, zahărul brun, sosul de soia şi piperul. Se găteşte timp de 10 minute, la foc mediu, până ce sosul capătă consistenţă.
- Încearcă şi: File de cod cu rodie şi avocado
După ce muşchiul de vită a fiert, se transferă într-o tavă de copt ceramică şi se unge cu glazura de mure obţinută.. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se găteşte, la o temperatură de 180 de grade, timp de 7-8 minute până ce glazura se caramelizează.
- Încearcă şi: Creveți cu sos de usturoi și vin alb
La final, se scoate carnea din cuptor şi se lasă timp de 15 minute să se odihnească înainte de a se porţiona. Se asezonează cu glazura de mure şi se serveşte alături de legume coapte.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.