Creveți cu sos de usturoi și vin alb
Publicat pe 04.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 05.01.2018 la 09:24
Creveții cu sos de usturoi și vin la cuptor, o rețetă plină de savoare pentru care nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie. În mai puțin de 30 de minute poți obține un prânz delicios și sănătos.
Creveții cu sos de usturoi și vin la cuptor, o rețetă plină de savoare pentru care nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie. În mai puțin de 30 de minute poți obține un prânz delicios și sănătos.
- Încearcă și: Paste cu broccoli şi piept de pui
INGREDIENTE:
- 1 ½ kilograme de creveți;
- Șase căței de usturoi;
- ½ pahar de vin alb;
- ½ linguriță de sare;
- ½ linguriță de piper;
- Patru linguri de unt topit;
- ½ ceașcă de pesmet;
- Patru roșii, tăiate în cuburi;
- ¼ ceașcă de frunze de busuioc, tocate mărunt;
- ¼ ceașcă de parmezan;
- Încearcă și: Piept de pui cu prosciutto şi sparanghel
- Încearcă și: Salată de spanac cu căpșuni și avocado
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 190 de grade. Într-un castron mediu, se pun creveții, usturoiul și vinul alb. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină între ele. Apoi se transferă creveții într-un vas ceramic de copt și se așează într-un strat uniform. Se condimentează creveții cu sare și piper și se adaugă deasupra untul topit și se presară pesmetul, în mod uniform.
- Încearcă și: Un desert fresh! Tartă cu afine și migdale
- Încearcă și: Budincă de cartofi cu brânză şi usturoi
Se introduce tava în cuptor și se coace timp de aproximativ 10 minute până ce creveții capătă culoarea roz, iar pesmetul capătă culoarea maro-aurie. La final se asezonează cu roșii, busuoic și parmezan ras și se serveșc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.