Piept de pui cu căpşuni şi mozzarella
Publicat pe 11.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 11.01.2018 la 10:20
Piept de pui cu căpşuni şi mozzarella, un preparat aromat şi foarte sănătos pentru care nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie. Cu siguranţă această reţetă te va cuceri de la prima degustare.
Piept de pui cu căpşuni şi mozzarella, un preparat aromat şi foarte sănătos pentru care nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie. Cu siguranţă această reţetă te va cuceri de la prima degustare.
- Încearcă şi: File de cod cu rodie şi avocado
INGREDIENTE:
- Patru bucăţi de piept de pui;
- 1 1/2 pahare de oţet balsamic;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- 100 de grame de căpşuni;
- 150 de grame de mozzarella, tăiată mărunt;
- 1/4 ceaşcă de frunze de busuioc;
- Încearcă şi: Rigatoni cu ciuperci şi rozmarin
- Încearcă şi: Pateuri cu somon și cremă de brânză
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Într-un bol, se combină bucăţile de piept de pui cu 1/2 pahar de oţet balsamic, apoi se acoperă castronul cu folie alimentară şi se refrigerează timp de aproximativ 30 de minute. După această etapă, se aşează piepţii de pui într-o tavă ceramică, se asezonează cu 1/2 pahar de oţet balsamic, sare şi piper şi se coace timp de 30 de minute, până ce puiul este rumenit.
- Încearcă şi: Creveți cu sos de usturoi și vin alb
Între timp, într-o cratiţă mică, la foc mediu, se aduce restul de 1/2 pahar de oţet la fierbere. Se găteşte timp de aproximativ 10 minute până ce oţetul se reduce la jumătate.
- Încearcă şi: Piept de pui în crustă de susan și mac
Într-un castron mic, se amestecă căpşunile, mozzarella şi frunzele de busuioc. Apoi după ce puiul este gata, se transferă pe un platou de servire, se adaugă amestecul de căpşuni şi mozzarella şi se garniseşte cu sosul de oţet balsamic.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.