Pateuri cu somon și cremă de brânză
Publicat pe 07.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 07.01.2018 la 10:40
Pateuri cu somon și cremă de brânză, un preparat ce se obține într-un timp foarte scurt și are un gust nemaipomenit de bun. În mai puțin de 30 de minute poți obține o gustare delicioasă și sănătoasă.
Pateuri cu somon și cremă de brânză, un preparat ce se obține într-un timp foarte scurt și are un gust nemaipomenit de bun. În mai puțin de 30 de minute poți obține o gustare delicioasă și sănătoasă.
- Încercă și: Creveți cu sos de usturoi și vin alb
INGREDIENTE:
- Un blat de foietaj, refrigerat;
- Un pachet de cremă de brânză (150 de grame);
- Un file de somon afumat, tăiat în bucăți mici;
- Două ouă;
- Mărar proaspăt, tocat mărunt;
- Ceapă verde, tăiată mărunt;
- Încercă și: Piept de pui în crustă de susan și mac
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de grade și se tapetează cu hârtie de copt o tavă, apoi se lasă deoparte. Se întinte aluatul de patiserie pe blatul din bucătărie și se taie în nouă pătrate egale. Cu un cuțit se marcheză câte un chenar foarte subțire în jurul fiecărui pătrat, apoi se înțepă fiecare pătrat cu furculița pentru a nu se umfla în timpul coaceri. Se transferă bucățile de aluat în tava de copt și se ung, în partea superioară, în mod uniform cu ou.
- Încercă și: Mini tarte cu merișoare și brânză Brie
- Încercă și: Paste cu broccoli şi piept de pui
Se introduce tava la cuptor și se gătesc timp de aproximativ 10-12 minute până ce pateurile capătă culoarea maro-aurie. După ce acestea sunt gata, se lasă să se răcească timp de cinci minute, apoi se tartinează fiecare pateu cu crema de brâză și se pune deasupra câte o bucată de file de somon. Se asezonează cu mărar proaspăt și cepă verde și se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.