Un preparat inedit! File de somon în sos de vin alb cu usturoi și verdețuri
Publicat pe 31.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 31.12.2017 la 18:11
Fileul de somon gătit în sos de vin alb cu usturoi și verdețuri este un preparat gustos și sănătos. O rețetă simplă și plină de savoare ce se obține în mai puțin de 30 de minute. Are un gust dumnezeiesc de bun și cu siguranță te va cuceri de la prima degustare.
Fileul de somon gătit în sos de vin alb cu usturoi si verdețuri este un preparat gustos și sănătos. O rețetă simplă și plină de savoare ce se obține în mai puțin de 30 de minute. Are un gust dumnezeiesc de bun și cu siguranță te va cuceri de la prima degustare.
- Încearcă și: Mini tarte cu merișoare și brânză Brie
INGREDIENTE:
- Două fileuri de somon;
- Patru linguri de unt;
- Opt căței de usturoi;
- ¼ cană de vin alb;
- Două linguri de suc de lămâie;
- ¼ ceașcă de pătrunjel, tocat mărunt;
- ¼ ceașcă de ceapă verde;
- Încearcă și: Piept de pui cu prosciutto şi sparanghel
- Încearcă și: Un desert fresh! Tartă cu afine și migdale
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Se tapetează o tavă de copt cu folie de aluminiu și se lasă deoparte. Într-o cratiță mică, se topește untul, la foc mediu. Se adaugă usturoiul și se călește timp de aproximativ două minute. Apoi se îndepărtează tigaia de pe aragaz și se adaugă vinul alb și sucul de lămâie. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină. Se unge folia de aluminiu cu o perie de patiserie cu sosul de unt și vin. Se așează fileul de somon în tavă și se toarnă restul de amestec de unt și se intinde în așa fel încât peștele să fie acoperit în totalitate.
- Înceracă și: Ravioli cu spanac şi creveţi
- Încercă și: Creveți cu legume și avocado
Se asezonează peștele cu sare și piper și se împachetează în folia de aluminiu. Se introduce tava în cuptor și se lasă la copt timp de aproximativ 14 minute. Se scoate tava din cuptor, se despachetează somonul din folia de aluminiu și se reintroduce în cuptor. Se gătește timp de 4-5 minute până ce parte superioară a fileului capătă culoarea maro-aurie. La final, se scoate fileul pe un platou de servire, se asezonează cu pătrunjel, ceapă verde și suc de lămție. Se servește alături de varză de varză de Bruxelles, sau legume gătite la abur.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.