Supă de creveţi cu tăiţei
Publicat pe 19.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 19.01.2018 la 10:00
O masă deliciosă şi sănătoasă ce se pregăteşte într-un timp foarte scurt. Supa de creveţi cu tăiţei, o reţetă inedită ce cu siguranţă o să te cucerească de la prima degustare.
O masă deliciosă şi sănătoasă ce se pregăteşte într-un timp foarte scurt. Supa de creveţi cu tăiţei, o reţetă inedită ce cu siguranţă o să te cucerească de la prima degustare.
- Încearcă şi: Muşchi de vită cu glazură de mure
INGREDIENTE:
- 220 de grame de fidea;
- 800 de grame de creveţi;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- Două ling+uri de ulei de măsline;
- O ceapă albă, tăiată subţire;
- Un ardei roşu, tăiat mărunt;
- Un morcov, tăiat mărunt;
- Patru căţei de usturoi, tocaţi mărunt;
- Trei linguri de pastă de curry;
- 430 de grame de lapte de nucă de cocos;
- Două cani de supă de pui;
- 1/2 linguriţă de ghimbir măcinat;
- O legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
- O ceapă roşie, tăiată mărunt;
- Încearcă şi: Piept de pui cu roşii cherry şi capere
- Încearcă şi: Stroganoff de vită
Mod de preparare:
Într-o oală cu apă şi sare, se gătesc tăiţeii în conformitate cu instrucţiunile de pe ambalaj. După ce aceştia sunt gata, se clătesc sub un jet de apă rece şi se lasă deoparte.
Într-o oală mare, se încălzeşte uleiul de măsline, la foc mediu. Apoi se adaugă creveţii şi se gătesc timp de aproximativ două minute. După ce aceştia sunt gata, se scot pe o farfurie şi se lasă deoparte. În oală, se adaugă usturoiul şi se căleşte, la foc mediu timp de două minute. Apoi se adaugă laptele de nucă de cocos şi supa de pui. Se lasă să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, apoi se adaugă tăiţeii, creveţii şi se asezonează cu sare şi piper. La final, se asezonează cu pătrunjel proaspăt, ceapă şi se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.