Rețetă de ciorbă de perișoare din ciuperci. Preparat gustos și specific perioadei de post
Publicat pe 05.04.2022 la 12:51 Actualizat pe 05.04.2022 la 12:51
Rețeta de ciorbă de perișoare din ciuperci te va duce cu gândul la bunicii care îți pregăteau acest preparat gustos de post. Este o mâncare care nu necesită multe ingrediente și este gata în aproximativ o oră. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum o poți prepara!
- Rețetă de ciorbă de perișoare din ciuperci
- Preparat gustos și specific perioadei de post
Rețeta de ciorbă de perișoare din ciuperci este bogată în vitamine, asta datorită legumelor pe care le conține. Ciupercile din ciorbă aduc diferite beneficii organismului și ajută să ai o imunitate puternică. Aceste legume conțin o serie de nutrienți benefici și au o importanță farmaceutică și terapeutică. Trebuie neapărat să încercați diferite preparate care conțin ciuperci!
Ingrediente:
-1 ardei kapia roșu
-1 ceapă mare
-200 gr de varză proaspătă tocată
-3 linguri de ulei de floarea soarelui
-1 borcan de legume pentru ciorbe
-1 sau 2 cuti de roși pasate
-2,5 l de apă plată
-1 foaie de dafin
-sare
-piper
Pentru perișoare:
-500 gr ciuperci
-1 sau 2 lingurițe de turmeric
-7 linguri de făină albă
-busuioc uscat
-verdeață
-3 linguri de ulei
Mod de preparare:
Se curăță, se spală și se taie cubulețe ardeiul kapia roșu și ceapa. Aceste legume se pun la călit în ulei pentru aproximativ cinci minute. Se adaugă varza tocată, apa plată, foaia de dafin, borcanul de legume, sarea și piperul și le lăsați la fiert.
Se spală, se curăță și se fierb în apă cu puțină sare ciupercile timp de aproximativ 10 minute. Se scurg de apă, se trec prin robotul de bucătărie și se amestecă cu făina, turmericul, busuiocul uscat, sarea și piperul.
Spre final se adaugă trei linguri de ulei și se amestecă până obțineți un amestec omogen din care se formează perișoarele de orice mărime, pe care le adăugați în ciorba de pe foc. Reduceți focul și lăsați să fiarbă până perișoarele se ridică la suprafață. Adăugați roșiile pasate până mai dau câteva clocote și puneți verdeața tocată și lăsați câteva minute să pătrundă aromele.
Citește și: Rețetă de borș rusesc. Un preparat pentru post