Rețetă de ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Preparatul pe care îl poți consuma în post
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 30.11.2022 la 13:50
Actualizat pe 30.11.2022 la 13:50
Dacă te numeri printre cei care țin Postul Crăciunului, această rețetă poate fi alegerea ideală pentru zilele în care nu știi ce să mai gătești. Nu vei petrece prea mult timp în bucătărie și te vei bucura de un preparat delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și modul de preparare.
- Cum te poți bucura de un preparat delicios, cu doar câteva ingrediente
- Rețeta pe care o poți încerca în perioada postului
Ciupercile se numără printre legumele care nu lipsesc de pe mesele românilor, mai ales în perioada postului, de aceea, cu ajutorul câtorva ingrediente, poți pregăti această rețetă simplă, dar delicioasă.
Cea mai simplă rețetă de ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță
Ingrediente:
- 750 gr de ciuperci pleurotus
- sare și piper după gust
- 2-3 linguri de ulei
- 1 ceapă de mărime medie
- 1-2 căpățâni de usturoi
- pătrunjel verde
- 350 gr de mălai
- 1500 ml de apă
Mod de preparare:
Pentru început, se spală ciupercile și se lasă la scurs în sită. Cu ajutorul unui cuțit, înlătură partea mai tare de la ciuperci, iar mai apoi, le poți tăia.
Mai apoi, se pune ulei la încins într-o tigaie în care se adăuga ceapa tăiată mărunt. Lasă pe foc un minut - două. Ulterior, se adaugă și un praf de sare, dar și ciupercile tăiate.
Tot în această etapă, se adaugă și ustoroiul tocat mărunt. După ce a fost pus și acest ingrediente, focul trebuie să fie mediu, până ce o mare parte din lichid se evaporă. Cât timp preparatul este pe foc, poți să faci mujdeiul.
Într-un mojar, se pisează usturoiul la care se adaugă și puțină sare. Pentru un gust mai intens, poți să adaugi și piper, dar și ulei, atunci când sunt amestecate ingredientele.
La final, se pregătește mămăliguța. Într-un vas, se pune apa la fiert, iar după câteva minute, se adaugă și 2-3 linguri de mălai, dar și sare. Ulterior, se pune și restul cantității de mălai și se amestecă constant.
Mai apoi, poți servi preparatul care se poate decora fie cu pătrunjel tocat mărunt sau cu usturoi verde.
Citește și: Ingredientele pentru cele mai bune sarmale de post. Ce să pui în ele să aibă un gust perfect