Aripioare de pui cu sos de rodie
Publicat pe 17.09.2017 la 09:59 Actualizat pe 18.09.2017 la 17:59
O gustare inedită şi plină de gust. Aripioarele de pui cu sos de rodie,un preparat potrivit pentru o masă delicioasă de weekend, uşor de prepart şi savuros.
O gustare inedită şi plină de gust. Aripioarele de pui cu sos de rodie,un preparat potrivit pentru o masă delicioasă de weekend, uşor de prepart şi savuros.
- Încearcă şi: Un prânz dietetic! Supă de somon cu praz
INGREDIENTE:
- 1,8 Kiligrame de aripioare de pui;
- Două ceşti de făină;
- O linguriţă de pudră de usturoi;
- Trei linguriţe de sare;
- 1/2 linguriţă de piper negru măcinat;
- 1/2 linguriţă de boia de ardei;
- Trei ceşti de suc de rodie;
- 1/2 ceaşcă de afine;
- 1 1/2 ceşti de miere;
- O linguriţă de oţet balsamic;
- 1/2 ceapă;
- Doi căţei de usturoi;
- 1/2 linguriţă de cimbru proaspăt;
- Seminţe de rodie;
- Ceapă verde;
- Încearcă şi: Un burger tradiţional sârbesc! Pljeskavica
- Încearcă şi: O cină delicioasă! Muşchi de vită cu legume
Mod de preparere:
Se perîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 190 de grade. Într-un castron mare se amestecă făina cu pudra de usturoi, sarea, piperul şi boiaua de ardei. Se adaugă aripioarele de pui în amestecul de făină şi se amestecă până ce acestea sunt acoperite în mod unifor. Se aşează aripioarele într-o tavă de copt, într-un singur strat şi se introduc la cuptor timp de aproximativ 40-45 de minute. Între timp se pregăteşte sosul. Într-o cratiţă mare, la foc mediu, se combină sucul de rodie, mierea, oţetul balsamic, afinele, ceapa şi usturoiul. Se aduce la fierbere şi se găteşte, amestecând ocazional, aproximativ 20 de minute până ce sosul capătîă textura dorită. Se transferă într-un castron îndepîărtând afinele, ceapa şi suturoiul. După ce puiul este găţit se asezonează cu seminţe de rodie şi ceapă verde. Se serveşte imediat împreună cu sosul de rodie.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.