Asistenta eroină de la clubul Colectiv, amenințată: „I se cere să ascundă adevărul”

Incendiu la clubul Colectiv Foto: Spynews

Violeta Maria Naca este una dintre persoanele datorită căreia foarte multe victime din clubul „Colectiv” pot mulțumi astăzi că au supraviețuit ți că sunt alături de cei dragi.
Asistenta medicală a impresionat o țară întreagă cu declarația ei despre victimele de la clubul „Colectiv”. Ea a spus jurnaliștilor că era un adevărat iad atunci când a ajuns la fața locului cu ambulanța și că au venit mult prea puuține ambulanțe pentru a prelua victimele care sărutau ambulanțele și cum îi rugau pe medici să îi ducă mai repede la spital.
Jurnalistul Alexandru Căutiș a vorbit cu asistenta, care i-a povestit cu ochii în lacrimi că a fost amenințată pentru că a făcut acele declarații. 
„Ceva ce nu aţi văzut (şi poate nu veţi vedea) la multe televiziuni: Aşistenta de pe cea de a două salvare, care a postat azi acel mesaj emoţionant, în care povestea ce Iad a găsit la faţa locului şi cum au venit prea puţine ambulanţe, cum pacienţii sărutau ambulanţele şi implorau să-i ia de acolo, a fost ameninţată azi de cineva foarte mare. 

Am vorbit în seara aceasta cu ea, plângea la telefon şi mi-a spus acest amănunt greu. Era terifiată de faptul că poate fi ameninţată din cauza că a povestit cum a decurs salvarea, cu întârziere. Are sufletul încercat de grozăviile pe care le-a văzut, dar mai ales pentru că i se cere să ascundă adevărul. Momentan sunt singurul jurnalist cu care a vorbit. Vă rog, voi, jurnaliştii cinstiţi din ţara aceasta, vorbiţi cu această femeie. Vă rog, voi, decidenţii cinstiţi din această ţară, nu ascundeţi adevărul. E păcat de bieţii tineri! Iar, voi, telespectatorilor, nu vă uitaţi la posturile TV unde Oprea, Piedone şi gaşca penalilor din UNPR sunt subtil absolviţi de vină! Minciuna televizată este complice la astfel de dezastre!

Pe doamna asistentă o cheamă Violeta Maria Naca”, a scris jurnalistul, după discuţia pe care a avut-o cu aceasta șa telefon.
Asistenta a povestit că imaginile de la fața locului au afectat-o foarte tare:
„Totul era ca un coşmar. Mergeau, urlau, se târau. Tineri desfiguraţi. Urlau mulţi. Eram două salvări. Una dintre victime era o tânără rănită grav. Ţipa la mine să venim mulţi. Mă implora. Spunea că sunt 300 de tineri, arşi, călcaţi în picioare. Am implorat plângând pe cei de la dispecerat că sunt sute de oameni arşi. Plângeam. Săreau arşi pe mine, urlau. Voiau să intre mulţi în ambulanţe. Şi nu puteam să plecăm cu fata rănită grav. Nu se dădeau din drum", a povestit asistenta.
Pe data de 30 octombrie, clubul „Colectiv” din sectorul 4 al Capitalei a luat foc, iar până în acest moment 30 de persoane au murit, 90 se află în stare gravă, iar 35 în stare critică.
V.M
Citește și:


DEZBATERE. CINE e DE VINĂ pentru tragedia din clubul „Colectiv”? Ce pedeapsă merită VINOVAŢII?
facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro