Vezi ce dietă trebuie să urmeze cei cu arsuri grave! Tratamentul lor poate dura și un an

Drama din Clubul Colectiv, pe lângă tragediile produse de cele 30 de decese, se concretizează și în zeci, chiar sute de oameni arși, unii dintre ei încă în stare critică. Iar când vine vorba de arsuri, lucrurile sunt mai mult decât complicate, atât ca tratament, cât și ca recuperare și dietă alimentară.

În prima fază, celor arși trebuie să le fie administrate doar lichide, intravenos, iar cantitatea variază în funcție de evoluția clinică. După ce este restabilită diureza, iar rănitul, în ziua a treia sau mai târziu, își are restabilite funcțiile alimentare și diureza, regimul alimentar va fi de „cruţare digestivă”, un regim hipercaloric, hiperproteic, hiperglucidic şi hipolipidic.
Adică un regim care regenerează țesuturile, restabilește metabolismul normal și completează pierderile. Se individualizează suplimentul caloric, se menține echilibrul între componentele rației (proteine, lipide, glucide). Regimurile vor fi variate, se va ține cont de preferințele bolnavului, se vor folosi condimente neiritante, iar mesele vor fi vii și frecvente. Rația hipercalorică se va realiza în special pe seama glucidelor (făinoase combinate cu dulciuri, dulceață și miere, orez, fructe- mai ales migdale, mere și caise uscate, dar și legume precum morcovul sau mazărea), iar ca adaos este tratamentul cu vitamine, care la arşi este obligatoriu. Iar această dietă este recomandată, spun medicii, până la recuperarea completă.
Citește și:

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro