Care este singurul oraș din România în care se sting luminile pe timpul nopții. Primarul vrea să facă economie: ”Facturile au crescut de patru ori”
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 09.02.2022 la 16:35
Actualizat pe 09.02.2022 la 16:35
Facturile la energie electrică au devenit o bătaie serioasă de cap pentru mai mulți români. Tot mai multe nume grele din lumea showbiz-ului rămânesc s-au plâns de sumele exorbitante pe care le au de plată. Ei bine, primarul unui oraș din România a decis să stingă toate luminile, pe timpul nopții, pentru a economisi.
- Ce factură imensă a venit pe luna decembrie
- Primarul, obligat să ia această măsură
- Ce alternativă a găsit edilul orașului
Ei bine, locuitorii acestui oraș sunt nevoiți să meargă cu lanterne sau poate cu lumina telefonului, în condițiile în care au treabă prin oraș, pe timpul nopții, deoarece pe toate străzile este o beznă totală.
Care este singurul oraș în care se sting luminile noaptea
Este vorba despre oraşul Flămânzi, din judeţul Botoşani. Primarul acestui oraș a decis ca toate luminile să fie stinse pe timpul nopții, pentru a putea face economie, în condițiile în care facturile au venit de patru ori mai mari la energie electrică în această perioadă.
Așadar, fără să stea prea mult pe gânduri, primarul a decis să oprească iluminatul public pe timpul nopții, spre dezamăgirea localnicilor, care sunt nevoiți, câteodată, prin prisma serviciului și nu numai, să circule și pe timp de noapte pe stradă.
Din cauza creşterii considerabile a facturilor la electricitate, edilul orașului Flămânzi, din județul Botoșani, s-a simțit nevoit să reducă programul de iluminat public, mai exact pe timp de noapte, pentru ca facturile să fie mai mici.
Ce factură imensă a venit pe luna decembrie
Între orele 23.00 şi 4.00, iluminatul stradal este sistat, iar primarul spune că a fost obligat să ia o astfel de decizie, din cauza costurilor extrem de mari, costuri care se măresc pe zi ce trece, la energie electrică.
Mai mult decât atât, primarul a dat de înțeles că instituția pe care o conduce trebuie să se ocupe și de costurile cu energia pentru toate unităţile publice din subordinea sa. Pentru a rezolva problema, primarul a mărturisit că are de gând să contruiască un parc de panouri fotovoltaice.
În luna decembrie, primarul a primit o factură pentru energie electrică de 59.000 de lei.
"Situaţia este gravă, pentru că această creştere este teribil de mare. În ritmul acesta nu avem nicio şansă să mai facem şi altceva, adică să mai facem şi investiţii. Noi ne-am prins o anumită sumă de bani în buget, dar, când am văzut facturile venite, am tras concluzia că trebuie să facem rectificări serioase ca să acoperim”, a spus primarul, potrivit Observator.ro.